Els instituts de Girona estan saturats0

506 29/01/2007, 08:54   

Els instituts de la ciutat de Girona estan plens a vessar. La saturació que ja tenien s'ha agreujat aquest curs i el consell escolar municipal (CEM) va revelar que prop de 200 grups de secundària superen les ràtios d'alumnes que estableix la llei. L'Ajuntament considera urgent «posar fil a l'agulla» al nou IES de Vilablareix, on anirien també alumnes de Salt i Girona.

La regidora d'Educació, Lluïsa Faxedas, i l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, van expressar durant el consell escolar municipal de la setmana passada la preocupació pel col·lapse que hi ha als instituts de secundària de la ciutat. El mateix organisme ja va alertar ara fa un any que la situació s'havia desbordat.

Faxedas va explicar durant la sessió plenària del CEM que als IES de la ciutat «hi ha 198 grups per sobre de la ràtio permesa, tant en centres públics com privats». La falta de places provoca que actualment els instituts no tinguin vacants, només el Bell-lloc té alguna plaça per als alumnes d'incorporació tardana. Aquesta situació provoca l'augment d'alumnes a la resta de centres i que se superin els 25 alumnes per classe.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va aprofitar la presència en el CEM del director d'Educació a Girona, Andreu Otero, per demanar-li que «es posi fil a l'agulla» en la construcció de l'institut nou que es farà a Vilablareix, a tocar els termes municipals de Salt i de Girona i que escolaritzarà estudiants dels tres municipis. «Tenim sobre la taula diversos temes, però cal que es faci alguna concreció sobre aquest centre nou», va afirmar Pagans.

La regidora d'educació, Lluïsa Faxedas, considera que la situació dels centres de secundària requereix «buscar solucions a curt termini». Amb vista al curs que ve, una de les possibilitats per reduir el problema de falta de places seria ampliar el nombre de grups de l'institut Carles Rahola, que amb l'estrena aquest any de l'edifici nou té prou espais per créixer en els cursos vinents.

De fet, el consistori gironí ja ha tingut una reunió amb Otero per expressar-li les principals preocupacions de la ciutat. Faxedas destaca la bona entesa amb el Departament d'Educació per buscar solucions a la saturació de secundària i la planificació per a la primària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal