CCOO demana un pacte social per acabar amb la violència0

558 30/01/2007, 09:29       #Violència escolar,

El sindicat CCOO recull la seva reivindicació en un manifest. Entre les seves propostes, hi ha la de difondre a les escoles els valors de la tolerància i el respecte.

No, però, sense comptar abans amb un acord social a través del qual tota la societat s'hauria d'implicar en l'educació d'aquests valors entre els infants. I és que, segons CCOO, l'educació no és només cosa del professorat, sinó que el paper de la família i l'entorn del nen juguen també un paper molt important.

En el manifest, CCOO considera que s'hauria d'introduir a les aules la "cultura de la no violència i la Pau" com a part fonamental del projecte educatiu de qualsevol centre escolar. Així, la convivència passaria a ser, segons el sindicat, "un dels eixos fonamentals de la formació dels joves i infants".

En busca del compromís de tota la societat

Per a aquesta tasca, però, el sindicat reclama un pacte social per a la convivència, ja que transmetre als petits els valors de la tolerància i el respecte no és només cosa dels docents. Segons explica el sindicat en el manifest, cal buscar les causes, analitzar les dimensions reals i "buscar complicitats entre tothom que pugui fer alguna cosa per intentar millorar la situació". El pacte social serviria, doncs, com a punt de partida per trobar una solució al problema.

El sindicat també vol recordar que la violència escolar no només afecta els nens i nenes sinó també al professorat i, per això, en el seu manifest, reclama més protecció jurídica i legal per a tot els docents que pateixin alguna agressió per part dels alumnes o dels seus familiars.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal