Més castellà a l'escola0

576 02/02/2007, 09:39   

El pròxim curs escolar es podrà impartir a primària una hora més de castellà en les assignatures no lingüístiques. Més anglès. I, per fi, educació cívica. El tripartit pren una posició clara: acata el fons del polèmic decret d'ensenyances mínimes del Ministeri d'Educació, encara que el recorri perquè envaeix competències educatives de l'Estatut.

Després d'inacabables controvèrsies, s'arriba a un acord raonable amb el MEC que potser evitarà la politització i judicialització contínua de l'ensenyament. Tot i que és probable que políticament s'obtingui el contrari. Diàleg o monòleg.

Com es pot observar, és més fàcil radicalitzar posicions en aquesta manipulada qüestió que resoldre seriosament la complexitat que a la pràctica han d'afrontar tots els centres escolars. El Govern proposa que cada centre, assumint la normativa general, pugui fer adaptacions horàries. Aquesta autonomia els acosta a la diversitat sociolingüística del seu entorn. Aprendre l'idioma propi i dos o tres més està a l'abast intel.lectual de gairebé tots els alumnes.

Seria convenient que aquesta assenyada mesura s'equilibrés amb una avaluació externa i objectiva dels resultats en allò relatiu a l'ús competent de les llengües. Anglès inclòs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal