Cas de tuberculosi en un institut de Vic0

593 09/02/2007, 09:09       #Salut laboral,

Un professor de l'IES Vic, un dels dos instituts de secundària d'aquesta ciutat, pateix tuberculosi. Dilluns van detectar-li la malaltia i, tot i que van hospitalitzar-lo immediatament, la notícia ha posat en alerta les autoritats sanitàries, que volen descartar la possibilitat que altres mestres o estudiants hagin pogut contraure la infecció.

Avui un equip del Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi del departament de Salut sotmetrà a la prova de la tuberculina, un simple raspat a la pell, als 300 alumnes del centre, els professors i altres persones que hagin estat en contacte amb l'afectat. Les probabilitats que part de les proves donin positiu és elevada, tot i que això no se sabrà fins dilluns vinent i no voldrà dir necessàriament que hi hagi més gent malalta. "Podem trobar, i estic segura que en trobarem, persones que hagin tingut un contacte previ amb el bacteri, perquè s'hagin vacunat o relacionat amb un malalt", va explicar Margarida Arboix, directora dels Serveis Territorials de Salut a Barcelona. En casos com aquest, la persona "és portadora del bacil de Koch, però no està malalta ni té cap mena de símptoma".

Tot i així, un positiu a la prova de la tuberculina exigeix passar a un segon control: una radiografia de pit que determini si hi ha cap anomalia als pulmons. Segons Margarita Arboix, "si realment hi ha hagut contagi els malalts s'hauran de sotmetre a un tractament antibiòtic llarg", d'entre 6 i 18 mesos, i a més caldrà "ampliar el cercle i estendre la prova de la tuberculina al seu entorn més proper".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal