El síndic rebutja traslladar els alumnes en cas d'assetjament0

652 13/02/2007, 09:50       #LOE,

En els casos d'assetjament escolar, el Síndic de Greuges i el Departament d'Educació no sintonitzen. El mateix dia que Rafael Ribó demanava al Parlament que els trasllats de centre dels alumnes que pateixen bullying només es facin en «casos extrems», els ajuntaments van donar el vistiplau amb algunes modificacions al decret d'admissió d'alumnes del departament d'Educació, que preveu que els alumnes afectats per assetjament escolar siguin «immediatament» traslladats de centre educatiu.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es va mostrar ahir molt contundent en un tema summament delicat. El trasllat de centre educatiu per als alumnes afectats d'assetjament escolar ha de ser l'última solució, i no la primera i més generalitzada sortida al conflicte com passa ara en la majoria de casos que esclaten a les escoles i instituts. «Canviar un alumne de centre per assetjament escolar vol dir que hem fracassat», va explicar ahir Ribó durant la compareixença parlamentària per presentar l'informe extraordinari Convivència i conflictes als centres educatius. Aquest diagnòstic de Rafael Ribó topa frontalment amb la reforma que prepara el Departament d'Educació. El projecte de decret d'admissió d'alumnes presentat la setmana passada va passar ahir pel sedàs de la comissió de govern local, que va donar-hi el vistiplau.

CANVI IMMEDIAT

El text provisional, que ara ha de passar encara per la comissió jurídica assessora i ser aprovat finalment pel govern, estableix que Educació assegurarà l'«escolarització immediata de l'alumnat que es vegi afectat per canvis de centre derivats d'actes de violència de gènere o d'assetjament escolar». En declaracions als periodistes, Ribó –que ha rebut queixes d'associacions contra l'assetjament escolar per la reforma que prepara Educació– no va voler entrar a valorar el decret en tractar-se d'un esborrany. «Veurem una vegada s'hagi aprovat el decret si es respecten o no tots els drets», va dir Ribó. Interrogat sobre la LOE, que estableix el canvi de centre immediat en cas de bullying, el síndic va dir que hi ha lleis que «obvien la realitat i que no segueixen els passos dels països més avançats».

Estudi comparatiu

Ribó es va comprometre davant dels grups polítics a ampliar l'informe sobre assetjament escolar i a fer un estudi comparatiu amb la resta de països més avançats. Durant la sessió parlamentària, el diputat de CiU Joan Pont va demanar ampliar aquest treball i que s'estudiï el cas d'Escòcia. Montserrat Capdevila, del PSC, va demanar la «màxima intensitat» en la lluita contra l'assetjament,i el diputat d'ERC Josep Maria Freixanet es va mostrar d'acord amb el síndic que l'important per combatre el fenomen és la «prevenció i l'anticipació». Per Carina Mejías, del PP, s'han de «flexibilitzar els processos sancionadors». Mercè Civit, d'ICV, va mostrar la seva sorpresa perquè el programa de mediació no arribi a totes les escoles públiques ni a les privades. Antonio Robles, del grup mixt, va reclamar que «els professors recuperin l'autoritat».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal