Maragall estén la mà a USTEC·STES0

562 14/02/2007, 08:41   

Controvertida decisió del conseller d'Educació, Ernest Maragall. El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STES, podrà entrar a formar part de la comissió de seguiment del Pacte Nacional per a l'Educació, tot i haver rebutjat l'important acord firmat el 30 de març passat i la negativa del departament a convocar fins ara el sindicat, que havia demanat formar part de la comissió. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va oferir l'entrada del sindicat durant una entrevista que va tenir fa poques setmanes amb els líders d'USTEC-STES. Els sindicats CCOO i FETE-UGT van optar per mossegar-se la llengua i mantenir-se en silenci.

El Pacte Nacional per a l'Educació no serà ben bé el mateix a partir d'ara. El sindicat majoritari, que havia quedat fora de les negociacions posteriors a l'acord, formarà part de la taula que es reuneix de manera periòdica per avaluar tot el procés i negociar el desenvolupament del pacte. Després que la consellera Marta Cid va rebutjar el mes d'abril passat que el sindicat formés part de la comissió de seguiment per la seva negativa a firmar-lo, ara el conseller Ernest Maragall ha canviat radicalment de parer.

En una recent entrevista amb membres del sindicat, Maragall els va oferir entrar a la comissió de seguiment del pacte. «Ens sembla molt bé la proposta, sempre hem demanat formar part de la comissió tot i no haver estat d'acord amb el pacte», va explicar Rosa Cañadell, portaveu del sindicat USTEC-STES.

PRÒXIMA REUNIÓ

La decisió del conseller segur que no és ben rebuda pels sindicats CCOO i FETE-UGT –els dos signants de l'acord– que ahir van preferir no valorar la decisió per evitar posar llenya al foc. La pròxima reunió de la comissió està prevista per a la setmana que ve. Entre els temes que es tractaran hi haurà l'ampliació de la sisena hora en aquelles comarques que encara no han ampliat l'horari. El sindicat USTEC, un ferri detractor de la mesura, ha demanat els últims mesos la retirada de la sisena hora en aquells centres on no es garanteixin les substitucions de mestres. De moment, USTEC no ha estat convocat per a aquesta reunió, i segurament s'esperarà que la seva entrada es faci efectiva en la següent trobada. Durant la reunió amb Maragall, USTEC va criticar el pla de secundària elaborat pel departament que preveu un sistema de finançament per resultats i va demanar més recursos per als instituts. El sindicat també va expressar la seva inquietud per la «creixent privatització» de l'educació i per l'«augment de recursos» a l'escola privada concertada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal