Pateix des de fa més d'un any pallisses i amenaces de mort0

764 14/02/2007, 21:43       #Salut laboral,

Una menor de 15 anys pateix des de l'octubre del 2005 pallisses i amenaces de mort per part d'un grup de joves de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i es nega a sortir de casa seva des d'abans de Nadal. La menor ha patit cremades de cigarrets, lesions cervicals, hematomes, edemes i talls, i ha necessitat atenció psicològica i psiquiàtrica.

El Departament d'Educació va negar que es tracti d'un cas d'assetjament escolar atès que els fets han succeït sempre al carrer

La família ja ha presentat set denúncies als Mossos d'Esquadra, sis per lesions i una per amenaces, però no va ser fins al 5 de febrer passat d'aquest any que es va celebrar el primer judici, que acumula les tres primeres denúncies interposades.

Tot va començar el 27 d'octubre del 2005, quan un menor va amenaçar d'agredir la nena, E. G. B., a la sortida de l'IES Can Pexanet per no voler donar-li el seu telèfon mòbil nou. L'adolescent li va assegurar que familiars seus l'esperarien per donar-li una pallissa.

Agressions contínues

A partir d'aquest dia, i malgrat que la menor va canviar de col·legi aquest curs, afirma que un grup d'entre 15 i 20 menors, encapçalats per dues bessones que ara tenen 16 anys, anomenades les Gitanes i d'inicials A. S. M. i T. S. M., l'amenacen i agredeixen contínuament.

El 27 de gener passat, una menor, N. B. M., i una altra noia major d'edat van anar al domicili de la denunciant per assegurar-li que a tots els parcs del municipi l'esperava gent "per clavar-li una ganivetada", i després van agredir l'adolescent i la seva mare. Fins i tot, el dia del primer judici, la família va ser amenaçada a la porta dels jutjats.

Per això, l'advocat de la víctima, Josep Oriola, ha demanat avui a l'Administració que actuï de mediadora per evitar que la situació es converteixi en una batalla de barris, ja que "està sent molt difícil contenir el germà gran de la víctima i els seus amics". De fet, el germà de la víctima, de 30 anys, va ser denunciat per lesions i amenaces per les agressores, però va ser absolt.

L'advocat demana una ordre d'allunyament

La família no disposa de prou mitjans per poder canviar-se de domicili. Els pares, que estaven separats, van decidir tornar a viure junts per recolzar la seva filla.

Oriola ha demanat mesures jurídiques urgents prèvies a les sentències, com una ordre d'allunyament i llibertat vigilada per a les bessones, encara que és conscient que "encara que aquestes mesures s'apliquin, són difícils de complir". Els menors no estan en edat penal i es tracta d'un judici per faltes, així que la sentència no pot comportar l'ingrés en un reformatori.

Els centres, en silenci

Cap dels dos centres escolars on ha estudiat els darrers cursos la noia presumptament agredida (IES Can Peixauet i Col·legi Seimar) van voler donar ahir cap informació, i fonts del Departament d'Educació van negar que es tracti d'un cas d'assetjament escolar atès que els fets han succeït sempre al carrer. Tot i que el departament afirma que la mare va informar el centre que «apartava la seva filla per baixa per malaltia», li recorden que l'alumna està obligada a anar a l'escola perquè encara no ha complert els 16 anys. A més, asseguren haver ofert a la família atenció psicopedagògica i haver-li aconsellat que caldria adaptar el currículum escolar a les necessitats educatives de l'afectada. La mare va negar-ho i lamenta que l'Ajuntament colomenc no s'hagi posat en contacte amb ells. Fonts municipals van al·legar que la policia local no ha tramitat les denúncies i que no és competència de l'àrea d'Ensenyament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal