Maragall no vol consensuar amb ERC i ICV el decret de l'ensenyament0

546 16/02/2007, 09:27   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, es nega a consensuar amb ERC i ICV el decret de l'ensenyament que prepara el seu departament i que els dos socis volen canviar de forma significativa pel que fa a l'increment de l'escolarització en castellà. L'actitud de Maragall va provocar ahir un fort malestar en els socis, que es va posar de manifest als passadissos del Parlament.

El portaveu parlamentari socialista, Miquel Iceta, va intentar des de bon matí fer de mitjancer entre el conseller, el president de la Generalitat, José Montilla, Esquerra i Iniciativa. A primera hora, Iceta va conversar amb Maragall per propiciar una actitud més receptiva cap a les posicions d'ERC, sempre tenint en compte que el conseller compareix avui al Parlament per explicar els objectius del departament i que els partits del govern no volen que el conseller llanci cap estirabot.

"Envia-m'ho per correu"

La dirigent d'ICV Dolors Camats va optar per anar a parlar amb Maragall i abordar-lo directament als passadissos, i va demanar poder-li presentar les seves propostes sobre el decret. El conseller li va respondre que li ho enviés per correu, i la conversa va derivar en un enrocament. Maragall va recordar-li que ja havia exposat als grups parlamentaris l'esborrany elaborat per la seva conselleria fa quinze dies, en una trobada en què segons el departament els socis no hi van presentar problemes.

Just abans d'aquesta conversa Iceta va informar Montilla també a la seu parlamentària, i quan el conseller i Dolors Camats ja s'acomiadaven, amb l'eteri compromís que ICV podria exposar els seus suggeriments a l'equip de la conselleria, el president va convocar el conseller al seu despatx al legislatiu català. Montilla va aprofitar la trobada per intentar reconduir l'actitud de Maragall.

A la tarda les coses seguien igual. El decret alternatiu d'ERC ha fet enfadar Maragall i va provocar que en el darrer govern Montilla fes un toc d'atenció als republicans per haver-lo fet públic. En canvi, els republicans estan molt dolguts per la visió que dóna la conselleria, en el sentit que ERC ha acceptat la tercera hora de castellà. Els republicans preveuen una reunió amb Maragall, però a la conselleria no ho confirmen.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal