Tercera hora. I quarta, i cinquena...0

479 19/02/2007, 09:18   

Una més d'anglès, dues d'espanyol, tres de xinès. Hores molt necessàries totes elles, segur. Els nens d'Olot, ja convertits en fillols del conseller Maragall, no donen l'abast. De grans treballaran de traductors i seran molt feliços, però, ¿i si per un cop a la vida parlem d'educació?

De gener a novembre de l'any passat, als centres sanitaris de l'ICS (Institut Català de la Salut) van comunicar-se 339 agressions. L'últim cas conegut va succeir en un CAP de BCN quan una ciutadana molt enfadada (1) va agredir un zelador i, com que no en va tenir prou, (2) al cap d'una estona va tornar amb dos ciutadans més per, tots junts, destrossar els ordinadors i el mobiliari del centre i incendiar una sala d'espera.

El 80% dels mestres diuen que, o bé els han insultat, o bé han patit situacions greus d'indisciplina. Un 17% dels professors estan de baixa laboral per depressió o estrès, 4.080 a les comarques de BCN i 6.800 al total de Catalunya. El curs passat hi va haver almenys cinc casos d'agressions, i en l'actual, fins a primer de desembre, se n'han notificat dos. I no cal que li recordi les imatges d'aquell alumne d'Elx apallissant el seu professor.

Els conductors d'autobús de BCN van convocar la setmana passada una vaga en protesta per les agressions que reben. Quaranta anuals, diuen els sindicats, i una per cada milió de quilòmetres recorreguts, diu la companyia (interessant manera de comptar aquesta, oi?).

Home (i dona), tothom, un cop a la vida (un), pot emprenyar-se i, en calent, fotre un crit a qui no té culpa (o sí) perquè t'han donat una hora de visita que no et va bé, perquè t'han suspès filosofia injustament o perquè volen cobrar-te el bitllet a pesar d'arribar una hora tard a la parada. Ara bé, el panorama ens indica que hi ha uns quants ciutadans que a l'escola (i a casa) haurien necessitat una hora més d'alguna cosa... i fins i tot dues. I no precisament d'idiomes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal