La Generalitat vol que l’anglès sigui obligatori per accedir a un màster0

467 19/02/2007, 09:27   

La Generalitat promourà que el nivell de l'anglès sigui un filtre a l'hora d'entrar als màsters universitaris i premiarà amb finançament extra a aquelles universitats que decideixin aplicar un nivell d'excel·lència més fort en aquest aspecte. El conseller d' Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, creu que l'anglès "hauria de ser una condició ‘sine quan non' almenys a l'entrar al segon cicle, el màster".

Huguet ha assenyalat que "no té sentit entrar en el sistema de Bolonia de màsters europeus i que l'anglès no sigui un filtre", si bé ha reconegut que, en lloc de generalitzar-ho, "seria més sensat premiar a aquelles que vulguin posar-ho" perquè, primer, el Govern "ha de posar les condicions, que comencen més a sota".

El responsable d'Universitats ha indicat que cal que "es faci immersió lingüística d'anglès en algunes assignatures d'Educació Secundària Obligatoria i Batxillerat" i ha valorat positivament que ja es prevegi a l'Educació primària, com demostra l'esborrany del decret de la Generalitat que ordena el currículum en aquesta etapa".

Respecte a la possibilitat d'introduir l'anglès com a filtre, Huguet ha afirmat que "depèn de cada universitat", però ha avançat que les que així ho decideixin rebran més ajudes "per avançar cap al multilingüisme". Així mateix, el conseller ha apuntat que "no s'han de descartar altres llengües" per recuperar el retard lingüístic respecte de la resta de països d'Europa. Huguet ha posat èmfasi en el fet que "la posició de partida ideal seria que tot el món ja tingués el nivell basic d'anglès".

En aquest sentit, ha posat com a exemple el francès i ha informat de la possibilitat que les universitats franceses signin acords amb les catalanes per impartir cursos de francès i català, que permetin participar a les beques Picasso, que són com les Erasmus però especialitzades a França.

Català a la universitat

Huguet ha advocat també perquè les assignatures troncals a les universitats "es puguin fer en la llengua que cadascú esculli, també en la llengua pròpia", cosa que s'hauria de comptabilitzar amb la llibertat de càtedra. El conseller ha advertit que, malgrat l'educació obligatòria, "el català no és una llengua que es domini del tot, ni tan sols oralment", cosa que, segons ell, sí succeeix amb el castellà.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal