Una bona notícia per als interins?0

872 20/02/2007, 09:51       #Oposicions,

ASPEPC·SPS ha denunciat públicament, i sobretot davant del Departament d'Educació, la injustícia que representa per als interins d’ensenyament secundari el fet que a les convocatòries d'oposicions es reservi un elevat percentatge de places per als funcionaris de primària (en les darreres convocatòries el percentatge reservat als mestres ha estat del 50% de les places) que, a més a més, gaudeixen d'unes condicions d'accés del tot inadmissibles per privilegiades i per discriminatòries respecte al col·lectiu d'interins de secundària.

Aquestes denúncies estan produint ara resultats. En efecte, el Departament d’Educació acaba de publicar un acord (Acord de govern 16/2007), on aquest percentatge disminueix fins al 25%. Es tracta, sens dubte, d'una bona notícia per als interins que treballen en l’ensenyament secundari. Una bona notícia que ASPEPC·SPS ha propiciat i de la qual ens sentim contents.

Tot i així, les denúncies han de continuar, ja que les condicions d’accés dels interins estan molt lluny de ser equivalents a les dels mestres de primària que volen accedir a secundària. Els dos col·lectius volen accedir a una millora en el seu lloc treball (uns volen fer un accés dins del mateix cos al qual pertanyen i els altres volen accedir a un cos de nivell superior), però les condicions són molt diferents en cada cas.

La pregunta és: si el que busquen tots és accedir a millors condicions de treball, no haurien de fer-ho en igualtat de condicions? Creiem que sí, però el Ministeri i el Departament no posen el llistó al mateix nivell: les proves d’accés, tal com estan previstes, castiguen el col·lectiu de secundària i en canvi premien desmesuradament el col·lectiu de primària: així, mentre un interí ha de passar una oposició amb dues proves (una prova teòrica de coneixements sobre un temari extens, més una prova oral sobre programació i didàctica), el mestre ha de passar una única prova escrita de coneixements sobre tan sols el 20% del mateix temari, i amb l’avantatge de gaudir d’un nombre elevat de places reservades.

Des d’ASPEPC·SPS pensem que aquest sistema discrimina greument el col·lectiu d'interins de secundària i, per tant, seguirem treballant fins a aconseguir una igualtat real per accedir als llocs de treball de l’ensenyament públic.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal