La necessària Educació per a la Ciutadania0

502 22/02/2007, 08:22   

La Conferència Episcopal Espanyola s'oposa que la nova assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans sigui de caràcter obligatori. No ho puc entendre si no és perquè hi ha una raó amagada d'alineació de la CEE en una direcció política diferent de la del Govern actual i coincidint sempre amb la de l'anterior Govern.

Sóc professora d'Història de Batxillerat en un centre concertat. He treballat tota la meva vida laboral (30 anys) amb adolescents, la meitat en una escola religiosa. Fa la impressió que l'Església ha perdut la perspectiva de quin ha de ser el seu lloc a la societat. Des de fa anys, els pares dels meus alumnes, i molta gent del carrer, se sorprenen d'algunes actituds que es produeixen entre els joves i que consideren deplorables, però es veuen incapaços d'actuar sols (nois que orinen als carrers, que es maltracten entre ells o que carreguen contra el mobiliari urbà o privat...). A tot això s'hi ha d'afegir que observem entre un sector bastant important dels joves una forta insensibilitat cap a les injustícies socials i el dolor aliè.

Els pares i mestres comentem sovint que si el Govern donés als centres escolars una eina per pal.liar aquests comportaments i actituds negatives, i d'aquesta manera ajudar-los a tenir més sensibilitat humana i social, seria excel.lent que ens hi poséssim amb decisió. Rouco i Cañizares haurien d'explicar quin inconvenient hi veuen a aquesta nova assignatura i ens ho fessin saber, perquè, si no, només apercebem una actitud totalment partidista i hostil en el Govern sense gaire raó aparent, molt poc adequada al lloc que ocupen.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal