Educació calcularà el cost d'una plaça en la concertada0

579 22/02/2007, 08:24   

La reunió de la comissió de seguiment del Pacte Nacional per l'Educació celebrada dimarts, la primera des de l'octubre, no només va servir per aclarir que la Conselleria d'Educació descarta que el curs 2007-2008 s'implanti la sisena hora a la totalitat del 20% de l'alumnat de Primària de la xarxa pública que encara no se'n beneficia. La trobada també va abordar la creació d'una subcomissió que, en el termini d'un mes, començarà amb els treballs que han de permetre conèixer el cost real d'una plaça educativa en el sector públic i en el concertat.

La primera tasca de la subcomissió consistirà a posar-se d'acord sobre la composició del grup extern d'experts que intervindrà en la realització de l'estudi ecònomic i la fixació dels diversos criteris generals de l'encàrrec que se'ls formula. Aquest treball està destinat a convertir-se en el "marc de referència per a l'establiment dels mòduls dels concerts educatius", segons s'assenyala en el pacte. Malgrat que el sector concertat insisteix des de fa anys en la insuficiència dels recursos que rep de la Generalitat per garantir la gratuïtat de l'ensenyament als seus centres, l'Administració catalana no s'havia proposat fins ara realitzar un estudi exhaustiu del cost d'una plaça als més de 700 centres del sector concertat. L'exigència de quotes a les famílies ha estat presentada precisament fins al moment per les patronals com una fórmula indispensable per cobrir el dèficit de fons públics.

PRECEDENT

En l'última etapa del Govern de CiU, la llavors consellera d'Ensenyament, Carme Laura Gil, va promoure la confecció d'un informe intern, basat en la informació proporcionada voluntàriament per una cinquantena de centres, amb uns resultats que assenyalaven que el finançament públic cobria prop del 90% dels costos. Les dimensions de la mostra li atorgaven, no obstant, escassa representativitat. Paral.lelament, una de les patronals, l'Agrupació Escolar Catalana va encarregar un estudi en què s'arribava a concloure que l'erari no costejava la meitat de les despeses dels seus col.legis.

Respecte a la decisió adoptada en la mateixa reunió de dimarts al voltant de la sisena hora, els dos sindicats docents més representatius van reaccionar ahir de forma diferent davant l'anunci d'Educació que al mes de setembre estarà en condicions de garantir-ne la implantació en un centenar d'escoles més, de manera que el 90% de l'alumnat se'n beneficiaria, però no el 100% com estava previst. CCOO va demanar garanties que això sigui així, mentre que USTEC- STES va insistir a desacreditar l'aplicació d'una mesura que no ha considerat mai necessària. Aquesta última formació sindical, que no va firmar el Pacte Nacional per l'Educació, va arribar a reclamar ahir un "replantejament" de l'acord.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal