Sobre els 'Plans de Millora' i els sindicats signants0

1302 02/03/2007, 13:18       #Comunicats,

Recentment, els sindicats signants del Pacte per la millora de la secundària han emès un comunicat, que ha tingut ressò a la premsa, en el qual es desmarquen del Pla de millora (aprovats x diners) argumentant que es tracta d'una aplicació unilateral del Departament i reclamant que es posi en marxa l'habilitació del currículum que permeti el batxillerat de tres anys.

Sobre aquestes qüestions, que reflecteixen inexactituds i ambigüitats calculades, la Federació ASPEPC·SPS vol deixar clars els següents punts:

1) La Federació ASPEPC·SPS considera que aquesta denúncia dels Plans de MIllora, per part de CCOO, USTEC-STEs i FETE-UGT, és interessada i motivada únicament per la difusió que en el seu moment ASPEPC·SPS va fer d'aquests plans. Des de la lectura que ASPEPC·SPS en fa, els plans de millora de la secundària estan perfectament inscrits en el pacte que en el seu moment aquests sindicats van signar amb el Departament d'Educació i que precisament ASPEPC·SPS no va signar perquè vam veure que possibilitava aquest i d'altres despropòsits...

2) No és el Departament d'Educació qui està incomplint el pacte de millora de la secundària. El pla de millora "aprovat x diners" s'inscriu perfectament en l'esperit i la lletra del Pacte. ASPEPC·SPS el va rebutjar perquè vam veure des d'un primer moment que era regressiu i negatiu per a la secundària i per al professorat. Pel que fa a USTEC-STES, CCOO i FETE-UGT, no sabem si no se'l van llegir bé abans de signar-lo, o si és que ara, un cop ASPEPC·SPS ha difós entre el professorat l'autèntica naturalesa del pacte, els fa vergonya haver-lo signat.

3) En cap cas aquests sindicats estan demanant un batxillerat de tres anys ni tampoc se'n diu res d'això al Pacte, sinó un batxillerat en tres anys. Són dues coses molt diferents. És a dir, el que demanen es que s'habiliti el curriculum per tal que alguns alumnes puguin distribuir-se'l en tres anys en comtpes de dos. Som ASPEPC·SPS el qui estem demanant un batxillerat de tres anys, i vam recollir més de 4000 signatures demanant-ho durant el curs 2004-05.

Federació de secundària ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal