Esquerra confia en la pressió del sector educatiu0

574 08/03/2007, 09:22       #LOGSE,

La pilota és ara a la teulada de la comunitat educativa. Esquerra ha decidit derivar el pols que manté des de fa setmanes amb la conselleria d'Educació pel decret d'ensenyaments mínims que imposa una tercera hora de castellà a la primària al sector educatiu abans d'augmentar la pressió sobre Maragall per consensuar el decret.

La norma catalana que ha d'aplicar el decret espanyol inicia ara un procés d'exposició pública de vint dies en què s'hi poden presentar al·legacions. Aquest procés servirà als republicans de termòmetre per saber amb quin suport compten a l'hora de forçar Maragall a acordar el decret abans que arribi al consell tècnic.

L'agenda dels republicans i del conseller Maragall preveia una reunió de caràcter tècnic ahir a la tarda per acostar posicions i consensuar els aspectes més polèmics del decret, com ara la inclusió de més castellà. Però en l'últim moment el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, va decidir ajornar la trobada a l'espera que passi el tràmit d'exposició pública, en què està previst que la comunitat educativa hi digui la seva. Aquest procés podria obrir-se avui mateix amb la publicació del decret al DOGC.

ERC està convençuda que les entitats educatives pressionaran Maragall perquè modifiqui el decret, que també està pendent del dictamen del consell escolar. Si, un cop acabat el termini, el conseller -que defensa fer més classes en castellà- no incorpora els suggeriments de la comunitat educativa o el nou articulat continua sense convèncer els republicans, ERC tornarà a reunir-se amb Maragall. Si l'acord finalment no és possible, el pols es traslladarà, segons Ridao, al consell tècnic, que presideix Josep-Lluís Carod-Rovira.

Ridao es va reunir amb el conseller la setmana passada, en una trobada cordial però que no va servir per llimar diferències. També l'exconsellera d'Educació Marta Cid va discutir amb Maragall sobre la qüestió en un dinar dijous passat. ERC sosté que s'ha de perpetuar la situació actual, que deriva dels plantejaments de la LOGSE. Però Educació insisteix que no aplicar la tercera hora és incomplir la llei. La dificultat de consensuar el decret abans que es publiqui al DOGC deixa la pressió a mans de les entitats educatives.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal