Per l´escola pública0

484 09/03/2007, 09:03   

La setmana passada vam poder escoltar les consideracions fetes pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó, respecte a l´impacte dels alumnes nouvinguts a l´escola pública. En aquest sentit voldria compartir la meva experiència amb tots els lectors.

Jo mateixa vaig cursar els estudis primaris a l´escola pública, al CEIP Ciutat de Reus, ubicat al barri Gaudí, sense dubte una gran escola amb grans professors caracteritzats pel rigor i compromís ferm amb l´educació de l´alumnat. Aleshores, érem prop de 1.000 estudiants a l´escola, repartits entre 30 i 35 nens i nenes per classe.

Actualment, aquesta escola és objecte de la problemàtica referida per Ribó: una massiva arribada d´alumnes nouvinguts amb un dèficit molt important, tant en matèria lingüística (especialment els infants marroquins) com en altres competències curriculars. Tanmateix, tot i que a l´escola trobem menys alumnes per classe i alguns dels docents de la meva època, que segueixen donant el màxim d´ells mateixos per tirar endavant, el resultat és la impossibilitat d´assolir nivells mínims educacionals, amb la consegüent decisió d´alguns pares autòctons i nouvinguts de canviar els seus fills d´escola.

Els pares i mares intentem que els nostres fills aconsegueixin un bon nivell educatiu. Ara bé, amb una situació com aquesta (la qual es pot traslladar a moltes escoles del país) molts pares ens veiem forçats a inscriure els nostres fills en altres centres. I no pas per menyspreu vers la comunitat nouvinguda, senzillament per la dificultat per desenvolupar les matèries curriculars, tot i el gran treball, l´espectacular tenacitat i la perseverança dels nostres professors.

A què està esperant, doncs, el Departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya per incrementar, ostensiblement, els recursos humans i materials, tan necessaris per les nostres escoles públiques?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal