La falta de mestres crispa els sindicats0

825 15/03/2007, 10:16       #Mobilitzacions,

USTEC-STEs, CCOO i UGT, van denunciar ahir que el pròxim curs faltaran, com a mínim, 3.000 mestres. Les centrals van assegurar que si el govern decideix tirar endavant el calendari d'implantació de la sisena hora, la situació encara s'agreujarà més. Per aquest motiu van anunciar mobilitzacions a partir del maig, si Educació no replanifica el pròxim curs i resol el dèficit d'ensenyants.

Segons aquests sindicats, falten professionals tant per tirar endavant els plans de millora de la secundària (es preveuen desdoblaments d'àrees i l'augment de tutories), com per complir els acords laborals amb els mestres, a qui es redueix una hora lectiva, o per garantir la cobertura de les substitucions. "Tenint en compte que 1.900 mestres acabaran els estudis aquest any, dels quals només entre 1.300 i 1.400 estarien disposats a començar a donar classes, el dèficit de mestres que arrosseguem és de 3.000 d'aquests professionals", va dir el portaveu de CCOO, Àngel Ametller.

El dèficit de docents arribaria als 3.000 sense tenir en compte les necessitats derivades de l'aplicació de la sisena hora als centres escolars que encara no l'apliquen. Per aquest motiu els tres sindicats estan d'acord que una de les mesures a dur a terme les pròximes setmanes seria "ajornar" el calendari d'aplicació de la sisena hora, que en aquests moments ja arriba al 80% de la població escolar i està previst que arribi al 90% el curs que ve.

"Demanem que el calendari d'aplicació es dilati fins que el departament sigui capaç de garantir que no tornarà a passar el mateix que aquest any respecte als problemes per cobrir les substitucions", van subratllar. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va afirmar ahir que "la sisena hora està perfectament estudiada, dimensionada i programada" i que no hi ha argument "per modificar el plantejament que hem fet".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal