Incompetent en "habilitats socials"0

1300 16/03/2007, 13:30   

És ben segur que no sóc l"únic professor d"ensenyament secundari que s"ha sentit agreujat –un cop més- i sorprès pel lamentable contingut de l"article publicat a aquest diari el divendres 23 de febrer sobre la pretesa manca de formació dels professorat de secundaria.

Experts que formen un notable lobby compost per persones que no han trepitjat una aula en la seva vida o bé, i això encara és millor, per d'altres que en van fugir i no hi pensen tornar.

Agreujat perquè, segons se"ns diu, el professorat està poc format en aspectes tan intel•lectualment rellevants com les així denominades "habilitats socials", pel que diuen els "experts" citats. Experts, senyor director, que formen un notable lobby compost per persones que no han trepitjat una aula en la seva vida o bé, i això encara és millor, per d"altres que en van fugir i no hi pensen tornar, a la vista de la magnitud del desastre del sistema educatiu espanyol i de forma encara més sagnant en el català, ocasionat per l"aplicació de determinades "teories" pseudopedagògiques, amb les quals aquests experts assessoren uns polítics als quals el problema educatiu, com a molt, els cansa.

Però enlloc d"exercir la més mínima autocrítica, els ideòlegs de la perversió educativa insisteixen en llur negació de la realitat -nivell educatiu cada cop més baix, resultats acadèmics patètics, disminució del nombre de titulats,..- i troben un culpable, un boc expiatori: les lleis educatives dels darrers vint anys no han fracassat per haver estat dissenyades des de l"incompetència intel•lectual més flagrant: són els professors que no en saben.

I sorprès perquè aquest cúmul de despropòsits es publiqui en un diari que, fins ara, s'havia caracteritzat, en aquests com en molts altres aspectes, pel seu rigor i la seva seriositat.

Robert Veciana i Tormo.
Professor de Filosofia.
Delegat d'ASPEPC·SPS.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal