Educació a l'exterior0

2121 19/03/2007, 14:40       #Places a l'exterior,

Amb periodicitat anual surten al BOE una sèrie de convocatòries per a docents, per a ocupar llocs de treball en diferents tipus de centres estrangers que tenen concert o contracte amb l’Estat Espanyol.

Alguns d’aquests llocs de treball estan destinats només a funcionaris de carrera i a d’altres hi poden concórrer també funcionaris interins.

Bàsicament hi ha dos tipus de convocatòries:

1) Convocatòries a través del MEC (Ministerio de Educación y Ciencia).

Són diferents segons estiguin dirigides a funcionaris de carrera, funcionaris interins o a estudiants del darrer curs de Filologia.

Llocs de treball reservats a funcionaris:

Places per a professors i per a assessors tècnics docents a l’exterior. Hi poden concursar funcionaris dels cossos de mestres, professors de secundària, professors tècnics de formació professional i professors d'EOI. Cal una antiguitat mínima de tres anys en el cos de procedència així com coneixement d’alguna de les llengües estrangeres que constin a la convocatòria. Normalment es convoquen places de totes les especialitats, i el contracte acostuma a ser per a tres anys prorrogables. El tipus de centres a què es refereixen les places ofertades són:

  • Centres de titularitat espanyola a l’estranger
  • Centres de titularitat mixta
  • Seccions espanyoles en centres de titularitat estrangera
  • Escoles Europees
  • Agrupacions de Llengua i Cultura Espanyoles

Podeu trobar tota la informació i baixar els impresos, tant de les diferents convocatòries com dels centres distribuïts arreu del món, a http://www.mec.es/educa/internacional/

Intercanvis de plaça per plaça :

Aquestes convocatòries tenen com a finalitat l’aprenentatge de llengües i consisteixen en intercanvis entre professors/es de diferents països i professors/es espanyols. Es requereix pertànyer al Cos de Professors/es d’Ensenyament Secundari especialistes en l’idioma indicat en cada convocatòria. (BOE de 4 d’abril de 2006).

http://www.mec.es/programas-europeos/jsp/plantilla.jsp?id=puesto

Llocs de treball als quals poden accedir tant funcionaris de carrera com funcionaris interins:

Cal ser llicenciat/da en l’especialitat que es determini en cada cas (sovint en Filologia o en Traducció i Interpretació), tenir el CAP i parlar la llengua que determini la convocatòria. Es necessari tenir entre un i tres anys d’experiència docent o en activitats relacionades amb la docència, encara que en alguns casos no és indispensable. Els llocs de treball es refereixen a:

  • Seccions bilingües
  • Professors visitants
Llocs de treball per a llicenciats i/o estudiants:

Són llocs per a Llicenciats en Filologia de la llengua del país on es vol anar, o per a estudiants del darrer curs. Les persones que volen accedir a aquest llocs de treball ho fan com a auxiliars de conversa i tenen un horari de treball reduït i unes condicions econòmiques que cobreixen només les despeses d’allotjament i manutenció.

Trobareu igualment tota la informació a http://www.mec.es/educa/internacional/

Nota: en general quan es tracta de llocs de treball com a funcionaris, aquests passen a la situació de “serveis especials” i mantenen tant la seva plaça com tots els drets d’antiguitat pel que fa a triennis i jubilació.

2) Convocatòries a llocs de treball de l’Institut Cervantes

Hi ha dos tipus de convocatòries:

Convocatòria de places de professors/es d’espanyol de l’Institut Cervantes mitjançant un concurs públic d’accés lliure (oposicions).

Convocatòria d’interinatges per a impartir classes de Llengua i Literatura Espanyola o Geografia i Història, en règim d’interinitat en centres de l’Institut Cervantes i en les seccions espanyoles de diferents centres. És requisit fonamental, en aquests casos, no ser funcionari de carrera ni en pràctiques del mateix cos al qual presten la sol·licitud i cal tenir el CAP

Trobareu tota la informació a les Webs de l’Institut Cervantes:


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal