No em sembla just!0

614 26/03/2007, 08:23       #Salut laboral,

Després de molts anys fent de mestra, m'agradaria fer unes reflexions sobre l'ensenyament. Aquesta feina ha esta la meva il·lusió i sovint m'he sentit orgullosa pensant que contribuïa a fer quelcom positiu pel meu petit i estimat país, però ara ja he arribat al límit i crec que ja no em veig amb cor de continuar.

Si posem d'exemple un traumatòleg, em sembla molt adient que no es dediqui a fer trasplantaments de ronyó. Tampoc portarem al sabater uns pantalons perquè en faci les vores. L'especialitat d'un mestre és ensenyar i educar noies i noies, preparar-los per afrontar el futur amb èxit. Ja sabem que no tots els alumnes tenen la mateixa predisposició per aprendre, ni la mateixa capacitat, però el mínim que esperem és que siguin capaços de respectar les persones i les instal·lacions que tenen a l'abast per formar-se, per arribar a ser persones adultes, cultes i responsables.

Els mestres no som psicòlegs ni psiquiatres, i no tenim prou coneixements per detectar quina és la causa d'un comportament agressiu o irregular. L'administració intenta ajudar-nos, però penso que aquest ajut no és ni suficient ni adequat, perquè l'arrel del seu problema és fora de les aules i haurien de ser atesos per especialistes. Ara sóc jo qui prova de trobar ajuda psicològica per afrontar les conseqüències d'aquest nou model d'ensenyament. I, francament, no em sembla just.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal