Jornada continuada al juny: ASPEPC·SPS demana l'extensió a secundària0

1298 29/03/2007, 13:39       #Jornada intensiva,

La Mesa Sectorial girava al voltant de la jornada intensiva a educació infantil i primària al juny i sobre el Decret de Calendari del curs 2007-2008. Els representants d'ASPEPC·SPS van demanar l'aplicació de la jornada intensiva al juny, proposada per als altres sindicats per a Infantil i Primària, també a Secundària.

ASPEPC·SPS, que havia donat suport a la petició de celebració d'aquesta Mesa Sectorial dedicada a la jornada intensiva a Infantil i Primària i al Calendari del proper curs, ha recolzat les propostes dels altres sindicats sobre amdós temes.

USTEC-STES, CCOO i UGT, amb el suport d'ASPEPC·SPS, han demanat, amb diferents matisos, que:

 • La jornada intensiva a educació infantil i primària sigui, a tots els centres, com fins el curs passat, de quatre hores i no de cinc, que és el consta en el Decret de de 24 d'Abril de 2006, i que es modifiqui el redactat d'aquest decret pel que fa a l'obligació de compensar l'horari d'atenció a l'alumnat. Amb les activitats, sortides, etc. que ja es fan fora de l'horari lectiu, les hores que es perden a juny estan més que compensades.
 • La data d'inici de les classes del proper curs sigui el 17 de setembre i no el 12, ateses les dificultats que comporten tenir tan poc temps per a preparar el curs i el gran moviment de personal –interinatges, substitucions-, i evitar així un inici de curs conflictiu com el de l'actual.
 • La data d'inici als centres d'educació per adults sigui el 24 de setembre, no el 17.
 • La paralització de l'extensió de la sisena hora de primària a les poblacions de més de cinc mil habitants, si més no fins que es garanteixin amb garanties les substitucions que es queden sense cobrir.
 • La modificació de la majoria qualificada necessària per a assolir acords sobre horaris al Consells Escolars: passar de les 3/4 parts dels membres del Consell a les 2/3 parts dels assistents.
 • La disminució del marge mínim de la pausa de migdia a les escoles de dues hores i mitja a dues hores.
 • Permetre fins a cinc dies de recepció esglaonada dels alumnes de P-3 a l'inici de curs.

Una vegada acabat el torn de demandes dels altres sindicats sobre el Calendari i la jornada a Infantil i Primària que, com s'ha dit, hem recolzat, la Federació sindical ASPEPC·SPS ha proposat que es faci jornada intensiva al mes de juny a Secundària, tal i com es fa als altres nivells educatius i ha demanat el suport dels altres sindicats, suport que ha rebut unànimement.

La resposta del Departament ha totes les demandes ha estat:

 • Acceptar la reducció a quatre hores de la jornada intensiva a infantil i primària ja per aquest curs, mitjançant modificació del Decret vigent en el del curs vinent.
 • Argumentar en contra de l'inici de curs el dia 17 alegant els acords al Consell Escolar de Catalunya i amb associacions de pares, -acords que mai han inclòs als sindicats-, tot indicant que, en aquest punt, el Departament té una postura ferma a favor de començar el curs el dia 12, com els dos darrers anys.
 • Indicar que pel que fa a l'extensió de la sisena hora, cal esperar els resultats de l'anàlisi que de la seva aplicació fins ara està fent la comissió de seguiment del Pacte Nacional d'educació.
 • Pel que fa a la proposta de jornada intensiva al mes de juny a secundària d'ASPEPC·SPS, tot i reconèixer que ha estat tractada en el Departament, s'ha informat que, en principi, està desestimada. Ara bé, atès que ha estat recolzada per unanimitat, es plantejarà de bell nou.
 • Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial.

  Federació de secundària ASPEPC·SPS
  logo aspepc·sps


  facebook twitter enllaçar comentar


  Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal