Educació preveu que faran falta 2.800 mestres més0

446 12/04/2007, 09:48   

Tot i que encara no hi ha un acord, ahir Educació va posar damunt la taula la xifra de mestres que faran falta el curs que ve, en un moment en què hi ha un cert pànic entre els sindicats que faltin professionals. Segons els càlculs de la Generalitat, faltaran un total de 2.800 docents, 1.600 dels quals sortiran de les universitats, 400 d'interins i 800 seran professors que actualment fan mitja jornada i passaran a fer-la completa. CCOO i UGT van valorar «positivament» la sisena hora.

Educació ja ha fet els números per al curs que ve i espera cobrir les 2.800 noves places de mestres necessàries. Per a la sisena hora en faltaran 360, per atendre l'increment d'escolarització 1.100 mestres més, i per a la reducció de l'horari lectiu dels mestres, que passaran de fer 24 hores de classe a 23, seran necessaris uns 1.100 mestres més. Ahir, i en vista d'un hipotètic dèficit de places de mestres (es va parlar en un primer moment d'un miler), el secretari general del Departament d'Educació, Francesc Colomé, va explicar que tot i que encara queden dades per concretar, com ara les baixes que hi haurà per jubilacions o els professors per als programes d'innovació educativa, es preveu que faran falta 2.800 mestres, i que el dèficit de què es va parlar no existirà, ja que s'ha previst, en un càlcul que va qualificar de «raonable», que 800 professors que actualment fan horari de mitja jornada passin a fer jornada completa.

MITJA JORNADA

En aquests moments, hi ha 2.000 docents que fan mitja jornada, i hi ha mestres que no fan totes les hores «perquè el departament no els ha ofert aquesta possibilitat», segons va comentar l'alt càrrec del departament.

La resta de nous professors que necessitarà el sistema educatiu es preveu que vinguin de les facultats de magisteri –1.600– i interins que durant aquest curs han renunciat a una plaça i que es calcula que s'incorporaran a les aules a partir del pròxim mes de setembre, en un nombre d'uns 400.

SINDICATS I SISENA HORA

Totes aquestes xifres que preocupen moltíssim els sindicats de l'ensenyament es van exposar ahir a la subcomissió de seguiment de la sisena hora del Pacte Nacional per a l'Educació, que en un comunicat conjunt va expressar la «preocupació per la possibilitat que el contingent de mestres no pugui assolir completament els compromisos acordats», alhora que va instar Educació a «continuar treballant per donar total compliment als acords presos» i va valorar com a «positiva» la implantació de la sisena hora. Aquest comunicat estava firmat per UGT i CCOO, dos sindicats que fa poques setmanes van amenaçar, juntament amb USTEC-STES, amb una vaga de mestres si el departament no garantia prou mestres. Les dues entitats també van qüestionar sense gaires ambigüitats l'ampliació de la sisena hora.

INFORMES FAVORABLES

Colomé, en una roda de premsa, va explicar ahir que aquests dos sindicats havien expressat la «bondat» de la mesura. Pel departament, la decisió d'ampliar el curs que ve la sisena hora als municipis d'entre 5.000 i 10.000 habitants és «claríssimament» pels bons resultats de l'ampliació de l'horari, que estan avalats per un informe de la inspecció educativa que assenyala que la mesura s'està aplicant «correctament».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal