Maragall anuncia que els llibres de text seran gratuïts0

372 16/04/2007, 10:17   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va explicar ahir que «d'aquí a unes setmanes o mesos» el seu departament presentarà el projecte que preveu la gratuïtat dels llibres de text a tot l'alumnat català d'ensenyança obligatòria.

En declaracions a Catalunya Informació, Maragall va avançar que es troben en el «procés definitiu» per oferir els materials de text dels escolars des de P-3 fins a quart d'ESO de manera gratuïta abans del final d'aquesta legislatura. En aquesta línia, va valorar molt positivament la decisió de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que ha anunciat aquesta setmana que el curs vinent els 12.543 alumnes dels 44 centres educatius tant públics com concertats tindran els llibres de text i el material educatiu de franc. Aquesta iniciativa costarà al consistori colomenc entre 1,8 i 2 milions d'euros anuals i dóna una idea del que valdrà en el conjunt de Catalunya. Per fer això possible la conselleria ha iniciat les converses amb el sector editorial i de distribució, alhora que revisen els programes de reutilització de llibres engegats en alguns centres.

LA TERCERA HORA

A més a més, Ernest Maragall també va defensar la tercera hora de castellà a la primària, i també va tornar a defensar la «primacia» del català com a llengua vehicular de l'educació catalana. El conseller va afirmar que l'objectiu és que la immersió lingüística sigui efectiva tant en la primària com en la secundària, en què, al seu parer, «s'han acumulat més dificultats».

En un repàs de la situació actual del sistema d'ensenyament, Maragall també va assegurar que la contractació de 2.800 mestres per a l'any vinent serà «suficient» per atendre l'expansió de la sisena hora a més escoles.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal