Els alumnes de batxillerat amb de mig curs aprovat no repetiran curs0

766 17/04/2007, 14:32       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

Els alumnes de primer de batxillerat que aprovin més de la meitat de les matèries del curs però no puguin passar a segon només haurien de repetir les suspeses i, al mateix temps, en podrien estudiar algunes de segon segons determinin les comunitats autònomes i el criteri dels centres docents. Fins ara l'estudiant promociona a segon amb un màxim de dos suspensos i repeteix el curs complet si són més.

El Ministeri d'Educació i Ciència ha enviat a les comunitats autònomes la proposta de reial decret del nou batxillerat, que recull la que seria la nova regulació de la promoció entre cursos. El secretari general d'Educació, Alejandro Tiana, ha explicat que el ministeri reforça la càrrega lectiva de les assignatures pròpies de cada modalitat de batxillerat, que passaria a 540 hores (90 per matèria) en la llei orgànica d'educació (LOE). Els desenvolupaments de les anteriors normatives, la LOGSE i la LOCE, establien 420 i 450 hores, respectivament.

Tres modalitats

Les modalitats de batxillerat seran tres a partir d'ara: Arts, que tindrà dues vies (Escèniques i Plàstiques), Ciències i Tecnologia, i Humanitats i Ciències Socials. Tots els alumnes estudiaran matèries comunes i n'hauran de triar sis de modalitat (fixades per l'Executiu central), de les quals una podrà ser d'una altra especialitat de la que hagi elegit.

En relació amb les assignatures optatives, decidides per cada comunitat, es podrà triar també una altra assignatura de modalitat. D'aquesta manera, es podrien cursar fins a set assignatures de la mateixa modalitat de batxillerat.

Control sobre el 55% de l'horari

El Govern també establirà quines matèries s'hauran d'estudiar com a mínim a segon de batxillerat, ja que la futura prova d'accés a la universitat versarà sobre aquestes assignatures.

Tiana ha precisat que el Ministeri regularà entre el 55% i el 65% dels horaris escolars per als continguts bàsics segons es tracti de comunitats amb llengua cooficial o no, respectivament. La llei orgànica d'educació estableix que els alumnes podran estar cursant el batxillerat en règim ordinari durant quatre anys.

Les matèries de modalitat són les següents:

Arts Plàstiques, Imatge i Disseny: Cultura Audiovisual, Dibuix Artístic I i II, Dibuix Tècnic I i II, Disseny, Història de l'Art, Tècniques d'Expressió Graficoplàstica, Volum.

Arts Escèniques, Música i Dansa: Anàlisi Musical I i II, Anatomia Aplicada, Arts Escèniques, Cultura Audiovisual, Història de la Música i de la Dansa, Llenguatge i Pràctica Musical i Literatura Universal.

Ciències i Tecnologia: Biologia, Biologia i Geologia, Ciències de la Terra i Mediambientals, Dibuix Tècnic I i II, Electrotècnia, Física, Física i Química, Matemàtiques I i II, Química, Tecnologia Industrial I i II.

Humanitats i Ciències Socials: Economia, Economia de l'Empresa, Geografia, Grec I i II, Història de l'Art, Història del Món Contemporani, Llatí I i II, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials I i II i Literatura Universal.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal