Dimiteix el director general d'Universitats i Huguet anuncia més cessaments0

468 19/04/2007, 10:05   

Crisi profunda i per partida doble al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa que dirigeix el conseller Josep Huguet. El secretari general d'Universitats, Josep Anton Ferré, va presentar ahir a la tarda de manera irrevocable la seva dimissió del càrrec per desavinences amb la política del departament i es va avançar així a la seva destitució, que ja tenia previst fer Huguet les pròximes setmanes. Gairebé al mateix temps, el conseller va anunciar al Parlament que es preveuen més destitucions en l'estructura de la conselleria. Aquesta tempesta interna coincideix amb el rotund rebuig dels rectors al projecte de pressupost per a l'any 2007 i a la frustració pel pla plurianual d'obres, que, segons les universitats, suposa una «retallada».

Josep Anton Ferré es va avançar a la seva destitució, que ja tenia prevista el Departament d'Universitats i va comunicar ahir a la tarda als rectors la seva dimissió irrevocable. En declaracions a El Punt, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, va dir que Ferré no era el «perfil enèrgic» que es necessitava per «tirar endavant amb força» la política de la macroconselleria i que entrava «dins les previsions» la seva destitució. Una dimissió en el departament que s'afegeix a la del director general de Recerca, Francesc Xavier Hernández, que segons algunes fonts hauria provocat un profund malestar en els rectors, que creien que seria un professor de la Universitat de Lleida el seu substitut i en canvi va ser nomenat «de sorpresa i sense consultar» un professor de la Universitat de Girona (UdG), Ramon Moreno, afí a Palmada.

Al vespre, i en resposta a una pregunta de CiU, Josep Huguet va anunciar que els pròxims dies hi hauria més canvis i els va justificar perquè l'actual equip era «herència d'un departament que ja no existeix», en referència al DURSI. Per Palmada, era «imprescindible» quan es va crear el govern «passar una primera fase de continuïtat». Universitats ja planejava una reestructura profunda respecte a les conselleries que van dirigir Carles Solà i Manel Balcells, tot i que esperava tenir el pressupost aprovats per fer-la efectiva. El conseller Huguet també va anunciar la necessitat de crear una taula entre l'administració, les empreses i la universitat. Paral·lelament a aquest sotrac, al conseller Huguet li ha explotat a les mans una segona crisi imprevista les últimes hores. Els rectors, que han expressat públicament els darrers mesos les seves discrepàncies per la desaparició de l'antic DURSI i la fusió amb Empresa, han rebut el projecte de pressupost com una dutxa d'aigua freda a les seves expectatives. Tampoc ha agradat gens el projecte del pla pluriennal d'inversions, que segons una font consultada, suposa una «retallada considerable» respecte a les intencions que hi havia en l'anterior govern. «Estem en un moment de paràlisi i desori en la política universitària», declarava ahir un alt càrrec d'una universitat.

CRISI DECLARADA

Aquesta mateixa font va explicar que el conseller Josep Huguet «hauria de convocar els rectors immediatament» i parlar de la situació, que va definir com a «altament delicada». Segons un altre alt càrrec d'una universitat, «es pot parlar d'una «crisi declarada». El conseller Josep Huguet, en la seva intervenció al Parlament va dir que respecte als rectors hi està «d'acord amb el discurs, però que una altra cosa és el dia a dia».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal