Agredeixen dos mestres en una escola de Badalona0

722 24/04/2007, 08:17       #Salut laboral,

Una mare amb un fill a sisè curs i un altre a P-5 i el seu company actual van agredir, ara fa un mes, dos mestres de l'escola Josep Boada, al barri del Congrés de Badalona. La notícia, però, s'ha fet pública aquests dies després que la direcció del centre hagi denunciat que, d'ençà que van tenir lloc els fets, els dos nens no han tornat a anar a classe.

El director, Casto Garcia, diu que la Generalitat i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament han actuat com correspon, i han buscat un nou centre als dos menors, però lamenta que els Serveis Socials de l'administració local encara no han contactat ni amb ell, ni amb els mestres agredits, ni amb la família.

Els fets van tenir lloc el mateix dia que l'exfutbolista del FC Barcelona, Josep Guardiola, visitava l'escola, fora de l'horari lectiu. El nen de sisè curs, absentista habitual, va decidir quedar-se una estona més per demanar un autògraf a l'esportista. Quan la mare del menor es va adreçar al centre a buscar els seus dos fills (en té un altre a P-5) va comprovar que el més gran no sortia. Es va dirigir a la tutora, que desconeixia on era, atès que en l'última hora del dia no havia estat amb ell. Es va iniciar una discussió i la mare va acabar agredint la mestra. Més tard, tot i que els mestres ja havien localitzat el menor, la mare va tornar amb el seu company actual i encara van agredir un segon professional que els va sortir al pas. Els dos mestres van denunciar els fets davant els Mossos.

Els fets van passar fa un mes però ha estat ara que el director de l'escola, Casto Garcia, ha denunciat «la passivitat» dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Badalona, atès que als dos nens, que mai han generat cap problema, se'ls ha adjudicat un nou centre públic «però encara no hi han anat». Fa més de trenta dies, així doncs, que no assisteixen a classe. Garcia manté que el Departament d'Educació de la Generalitat i el regidor d'Educació de Badalona, Àlex Mañas (ICV-EUiA), han actuat correctament i hi afegeix que el cas està ara en mans dels Serveis Socials. Lamenta que ni la regidora de l'Àmbit del Servei a les Persones, la socialista Roser Castillo, ni l'alcaldessa de Badalona, la també socialista Maite Arqué, «han tingut el detall de posar-se en contacte amb els dos mestres agredits o amb la direcció del centre, tot i que coneixen el cas». Ni l'Ajuntament ni la Generalitat han fet declaracions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal