El cas de l'IES Les Termes (Sabadell)0

1637 24/04/2007, 19:32       #LOCE,

El director de l'IES "Les Termes", de Sabadell, ha decidit que cap professor del "seu" institut no podrà exercir com a corrector de les PAU aquest any. El Sr. Director ha emès un informe a l'0ficina d'Organització de les Proves d'Accés a la Universitat, depenent del Consell Interuniversitari de Catalunya, desaconsellant-ne la inclusió. Sembla ser que l'argumentació es fonamenta en una lacònica apel·lació a les necessitats del centre. Conseqüentment, els professors de l'IES les Termes no podran corregir Selectivitat aquest any.

Davant d’un cas d’aparent arbitrarietat com aquest, no podem sinó preguntar-nos quines són aquestes “necessitats” que han impel·lit el Sr. Director a vetar la participació a les PAU d’un petit grup de profesosrs que l’havia sol·licitada. I què tenen d’especial les “necessitats” de l’IES “Les Termes” que no tinguin tants altres instituts de Catalunya on, en canvi, sí que hi haurà professors que corregiran les PAU?

D’entrada podríem pensar que es tracta de raons acadèmiques. Potser el Sr. Director té algunes reserves sobre la competència professional d’uns docents als quals coneix bé i n’ha desaconsellat la inclusió. Nogensmenys, en un acte de companyonia benevolent que l’enalteix, deu haver camuflat la raó de fons sota l’eufemístic argument de les “necessitats del centre”.

Però no, impossible. Perquè es dóna el cas que el Sr. Director només forma part del cos de secundària des de fa a penes dos anys, quan va accedir al grup A a través d’unes oposicions a la carta en les quals s’aprovava amb un quatre i s’adjudicava directament amb caràcter definitiu la plaça que hom ocupava com a mestre de primària adscrit a l’ESO. Un fet posterior, per cert, al seu nomenament il·legal com a director de l’IES “Les Termes”. I diem il·legal perquè aquest nomenament es va produir essent vigent la LOCE, una llei que no permetia aquest supòsit.

Però deixant de banda que el Sr. Director fou seleccionat i nomenat en fals, no sembla sinó que la hipòtesi de la incompetència professional dels frustrats aspirants a correctors de la Selectivitat s’ensorra per si mateixa. Opinar sobre la capacitat professional d’algú molt més antic quan hom porta a penes dos anys, més encara si resulta que opina sobre algunes especialitats que no són ni remotament afins a la seva, seria una temeritat que, de ben segur, no ha comès pas el Sr. Director de l’IES “Les Termes”.

Així doncs, i excloent per raons òbvies el caprici i l’arbitrarietat –del tot impròpies d’un funcionari públic com el Sr. Director- només ens queda pensar que, efectivament, la raó del veto no pot ser altra que l’al·legada ad pedem letera: les necessitats del centre. I amb això reprenem novament la primera pregunta: què té d’especial l’IES “Les Termes” que no tinguin tants altres instituts? O potser es tracta d’una experiència pilot d’aquestes a què se’ns té acostumats i el que es pretén és apartar els professors d’institut de les proves de Selectivitat?

Però notícies més recents ens informen que el director ha reunit tres professors dels que havien sol.licitat les PAU (que de ben segur són dels que li cauen més simpàtics) i els ha dit que d’entre tots tres n’hi deixava anar dos. Segurament, a més de no saber com funcionen les PAU, tampoc sabia que no era ell qui ho decidia... O potser sí?

Caldrà esbrinar-ho, perquè resulta que amb aquesta decisió s’ha incorregut en un greuge comparatiu. Potser caldrà que s’avisi per a propers concursos de trasllats: a l’IES “Les Termes”, el director decideix qui participa a la correcció de les PAU. El qui avisa no és traïdor.

I els seus superiors jeràrquics en diuen alguna cosa d’això? Nosaltres estudiarem la legalitat d’aquesta mesura. I a veure què passa.

Annex:

Federació de secundària ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal