ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial: COMENCEM A PARLAR DE LA SECUNDÀRIA0

935 25/04/2007, 10:26       #Autoritat pública,

El pacte per a la pretesa millora de la secundària, que en el seu moment van signar USTEC-STEs, CCOO i FETE-UGT, entre els corol·laris del qual hi ha perles com ara la petició que els mestres puguin impartir batxillerat i segon cicle d'ESO o els plans de millora "aprovats x diners", ha quedat ferit de mort. Potser els condiments amb què es va amanir s'han tornat agres amb l'entrada d'ASPEPC·SPS a l'escena sindical. Sigui com sigui, els mateixos sindicats que el van signar amb el Departament ara demanen un replantejament de molts dels temes que se suposava que havien quedat tancats i "pactats", en un clar exemple d'allò que es coneix popularment amb la dita de "piròmans posats a bombers". És el primer pas per liquidar un pacte nefast per al professorat de secundària. ASPEPC·SPS ha decidit signar una Proposta sindical conjunta per tal d'accelerar aquesta liquidació.

Prèviament, ASPEPC·SPS va demanar ser present com a observador a la "Comissió de seguiment" de l'Acord de la Mesa sectorial sobre condicions laborals del professorat de secundària però El Departament va demanar l'adhesió a l'Acord com a condició i ASPEPC·SPS no ho va fer.

Els temes que es planteja tractar no són tots els que caldria però és un primer pas. En aquesta Proposta sindical unitària es demana parlar sobre:

  1. Desdoblaments: ASPEPC·SPS defensarà la seva extensió a totes les matèries de l’ESO.
  2. Tutories: ASPEPC·SPS reclamarà el reconeixement, a tots els efectes (horaris, remuneració…), dels segons tutors en aquells instituts que tinguin aquesta figura i demanarà la tercera hora per a la tutoria a l’ESO.
  3. Convivència als centres: ASPEPC·SPS reclamarà el reforçament i l’agilitació de les mesures de sanció disciplinàries per a aquells alumnes que impossibiliten la normal convivència al centre amb actituds i accions disruptives. Exigirem el reforçament de l’autoritat acadèmica i la seva consideració, al centre i quant a funcionari, com a autoritat pública. Per tant, demanarem una reforma radical del decret de drets i deures dels alumnes.
  4. Horari del professorat: ASPEPC·SPS es manifestarà contra el projecte, ara per ara encobert, d’establir per a tot el professorat les 30 hores de permanència al centre (que s’està aplicant «experimentalment» i sota diversos subterfugis als càrrecs de coordinació de centres acollits al pla de millora).
  5. Política d’externalització de serveis per contractació: Demanarem acabar amb la privatització de serveis promoguda pel Departament i les seves vel·leïtats desfuncionaritzadores. Un tema que apunta, a mig termini, cap a la contractació directa de professorat per part de les direccions del centre (tal com preveu el Pacte Nacional per a l’Educació).
  6. Ampliació de la reducció de l’horari lectiu a partir dels 55 anys i la seva compatibilitat amb altres reduccions horàries.
  7. Caràcter d’especialista com a condició fonamental del professorat de secundària. Contra el projecte del Departament de primaritzar la secundària convertint el docent en un generalista que hauria d’impartir fins a tres especialitats.

  A aquests set punts, la discussió i negociació amb caràcter urgent dels quals es reclama al Departament, s’afegeix el requeriment, també amb caràcter urgent, d’un nou acord de plantilles. En aquest punt, defensarem un refermament efectiu dels drets laborals i professionals del professorat i la supressió de les arbitrarietats, contràries a l’esperit de la funció pública, a què ens trobem sotmesos actualment: no als desplaçaments forçosos, i recuperació, per part dels que han estat desplaçats, de la puntuació que han perdut sota eufemismes i trampes legals; presència de, com a mínim, un titular especialista de cada matèria a tots els instituts; publicitació de les vacants i obligatorietat d’ofertar-les en concurs de trasllats…

  ASPEPC·SPS considera que, tot i que no siguin aquests els principals problemes que afecten els docents de secundària, també és cert que, per primer cop, hi ha una demanda unitària per tal que temes de la secundària siguin tractats. Per tant, ASPEPC·SPS ha subscrit aquesta petició, exposarà les seves posicions clarament i seguirà pressionant per tal que la mesa sectorial abordi els temes que realment afecten al professorat de secundària.

  En un altre ordre de coses, ASPEPC·SPS considera necessari informar el professorat de la imminent presentació, davant dels Tribunals de Justícia, de la impugnació del Decret de Direccions, que permet el nomenament d’un membre del cos de mestres de primària com a cap de departament, per davant d’un professor de secundària. Entenem que es tracta d’una mesura amb fonaments suficients d’il·legalitat i de manca de sentit comú: no es poden fer les programacions ni supervisar uns nivells que hom no és competent per impartir.

  També volem anunciar que els nostres serveis jurídics estan estudiant la impugnació del decret d’ordenació de l’ESO, que dilueix el perfil especialista del professorat de secundària, i que contravé normativa de rang superior. ASPEPC·SPS ha lliurat les seves al·legacions a l’esborrany d’aquest decret. Si la versió definitiva manté aquest caràcter generalista, que pot obligar el professor a impartir fins a tres matèries, portarà aquest tema als tribunals de justícia.

  Us seguirem informant puntualment.

  Federació de secundària ASPEPC·SPS
  logo aspepc·sps


  facebook twitter enllaçar comentar


  Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal