Els alumnes dominaran l'anglès a l'acabar l'ESO0

609 25/05/2007, 21:30   

La Generalitat ha dissenyat un pla d'impuls de l'aprenentatge de l'anglès, dotat amb 221,3 milions, que preveu que tots els alumnes catalans que acabin l'ESO a partir del 2015 puguin acreditar el coneixement d'aquest idioma i que els estudiants de batxillerat i Formació Professional (FP) l'arribin a dominar.

Les mesures previstes, que avui ha donat a conèixer el conseller d'Educació, Ernest Maragall, incideixen en especial en el col·lectiu de docents, que se sotmetran a un pla de formació intensiva, de manera que el curs 2009-2010 Catalunya compti amb 15.000 professors capacitats per donar classes d'anglès. D'aquests, 4.500 han de poder impartir una matèria no lingüística en aquest idioma.

"El nostre objectiu és convertir Catalunya en un país trilingüe. I aquest pla s'emmarca en el camí que s'ha de recórrer per aconseguir aquesta fita", ha assegurat Maragall, després de destacar la importància del coneixement de l'anglès per augmentar la competitivitat de l'economia catalana.

Requisit en les oposicions de mestre

El pla se centra en la formació del professorat, peça clau per garantir l'èxit de la introducció de l'anglès a les escoles i instituts com a llengua d'ús per a l'aprenentatge. El departament calcula que 10.000 professors rebran els pròxims anys formació a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI), 3.000 faran estades a l'estranger durant l'estiu i 3.000 més participaran en projectes d'intercanvis europeus.

Els 4.500 docents que Catalunya necessita que imparteixin en anglès assignatures com Matemàtiques o Ciències de la Naturalesa es formaran expressament a Catalunya i Anglaterra o altres països.

Educació, que calcula que un miler de professors ja estan capacitat en aquests moments per assumir aquest repte, facilitarà a més formació contínua a 3.000 professors d'anglès de Secundària i a 1.800 del primer cicle d'ESO. Així mateix, projecta una reforma normativa perquè un requisit de les oposicions al cos de mestres sigui tenir el cinquè curs de l'EOI.

S'avança a P-3

En paral·lel al treball de formació del professorat, els estudiants catalans avançaran l'edat de començar a rebre classes d'anglès --que en aquests moments és a tercer de Primària--, i ho començaran a fer a P-3 (als 3 anys).

El 2010, tots els alumnes de P-3 començaran a tenir contacte amb l'anglès, i a Primària i Secundària es desdoblaran els grups en aquesta assignatura per aconseguir que a l'aula no hi hagi més de 12 nens a Primària i 15 en Secundària. Per avançar en el coneixement dels alumnes de l'anglès, la Generalitat s'ha plantejat com a objectiu, a més, duplicar el nombre de nens que fan estades en grup l'estranger i triplicar les estades individuals i les colònies lingüístiques.

Negociacions amb la CCRTV

Per a l'elaboració d'aquest pla, el Departament d'Educació ha establert contactes amb agents tan variats com universitats, caixes d'estalvis i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), amb la qual es negocia l'emissió en primera opció de pel·lícules en versió original amb o sense subtítols, o la reserva de franges horàries de programació infantil en anglès.

L'esforç econòmic que realitzarà la Generalitat suposa, segons Maragall, dedicar prop de 2.000 euros per professor, 3.800 euros per aula i 25.000 euros per centre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal