El vot del 'Neng'0

414 29/05/2007, 10:07   

L'Hospitalet ha donat al món figures il.lustres com José Corbacho o Ferran Adrià. Encara que la paternitat del Neng se la va quedar Castelldefels (o Castefa), a la meva ciutat abunden bastant.

Al Neng se'l retrata com espanyolista, però els nengs (i les juanis, les nòvies dels nengs) no tenen ni idea del que significa la democràcia ni coneixen el seu mecanisme bàsic: el vot. De fet, no saben quin partit els representa millor. Els horaris per anar a votar coincideixen amb les seves hores de son. A ells, el tinglado que es munta ni els va ni els ve.

El fracàs escolar de la ciutat és immens: nous ciutadans que llegeixen un llibre amb dificultat i que no tenen ni idea del que passa al món. El màxim que saben de política és que "els immigrants ens prenen la feina", i ni això saben traduir en vots (Democràcia Nacional ha aconseguit només 256 sufragis). Així, no és gens estrany que la participació a l'Hospitalet hagi estat només del 46%. I a aquest ritme, no auguro la més mínima recuperació d'aquí a quatre anys.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal