... Seguim parlant de la Secundària 0

620 01/06/2007, 10:59       #LOGSE,

ASPEPC·SPS i els altres sindicats presents a la Mesa Sectorial (USTEC·STEs, CCOO i FETE-UGT) han consensuat una contraproposta per a la Secundària sobre desdoblaments, tutories i Batxillerat en resposta al document presentat pel Departament a la darrera Mesa Sectorial relatiu a dos dels set punts contemplats en el Document sindical unitari sobre la secundària.

Després del document sindical unitari en què es requeria del Departament d'Educació el tractament de set punts inicials sobre les condicions de treball del professorat de secundària, s'ha obert la negociació amb l'Administració dels dos primer punts: desdoblaments a l'ESO i tutories.

El document que s'ha presentat recull el consens de les quatre organitzacions presents a la mesa sectorial, i reclama la universalització dels desdoblaments a totes les matèries de l'ESO, en un període d'aplicació de tres anys, concretant-se cada curs en funció de les característiques de l'institut.

També es recull la contractació de professionals de suport per a tasques no relacionades directament amb l'aula. Aquest punt és especialment important, ja que dóna peu a la introducció de la figura que des d'ASPEPC·SPS hem vingut reclamant des de fa temps: l'auxiliar de docència.

Finalment, es demana també que es permeti, experimentalment, la reestructuració del currículum del batxillerat, que es podria organitzar en tres anys. Això, en la mesura que inclou la reestructuració del currículum, podria significar, a tall d'exemple, que una assignatura de 6 crèdits al llarg del batxillerat, estructurada actualment en 3 a primer i tres a segon, podria fer-se en 2 a primer, 2 a segon i 2 a tercer. Això, alhora que alleujaria l'excessiva càrrega acadèmica dels programes de batxillerat, obre també la porta al batxillerat de tres anys que des d'ASPEPC·SPS hem estat reclamant i que el sentit comú acabarà imposant malgrat l'entestament obstinat de certs sectors. Seria només un primer pas, però un primer pas important. Potser no el principi de la fi, però sí la del principi d'un dels aspectes més nefastos que ens ha llegat la LOGSE.

Ara esperem la resposta del Departament...

Federació de secundària ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal