ASPEPC·SPS impugna el Decret de Selecció de Directors0

917 17/06/2007, 21:01       #LOE,

Amb data 11 de maig de 2007, ASPEPC·SPS va interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Decret del Departament d’Educació 56/2007, de 13 de març, pel qual es regula la selecció del director o directora i el nomenament i el cessament dels òrgans unipersonals de govern i de coordinació dels centres docents públics.

L’esmentat Decret es va aprovar a l’empara de la Llei Orgánica 2/2006 de 3 de maig d’Educació (LOE), la qual deroga explícitament la Llei 10/2002 de Qualitat de l’Educació.

La LOE no fa cap distinció entre els cossos docents pel que fa a la selecció del director dels centres públics, la qual cosa implica que a partir d’ara un funcionari del cos de mestres (Cos B) pot ser director d’un centre de Secundària, i així el Decret 56/2007 desenvolupa el procés de selecció emparat en aquesta premisa.

La LOE no regula tampoc cap distinció entre cossos docents pel que fa al nomenament de caps de departament, entenent que es deixa la regulació al govern autonòmic corresponent.

Aixó doncs, el decret esmentat fixa en l’article 21.4 quins són els requisits i l’ordre de prioritats per a exercir aquest càrrec. En absència de catedràtic, el nomenament recaurà en qualsevol altre profesor del departament. Clarament, en no establir una jerarquia entre funcionari del cos de secundària i de primària, l’aplicació d’aquest article implica que un funcionari del cos de mestres pot exercir la prefectura del departament.

ASPEPC·SPS entén que un mestre NO pot ser cap de departament en funció de la màxima següent: "NO es pot coordinar allò que NO es pot impartir". La casuística que generarà l’aplicació del Decret portarà indefectiblement a situacions més pròpies de l’absurd i amb greus perjudicis per als professors del cos de secundària. A tall d’exemple:

  • Els companys interins que a partir d’ara s’acullin a l’informe d’Inspecció per a presentar-lo davant el Tribunal d’oposicions, es trobaran que, en cas de tenir un mestre com a cap de departament, no podrà formar-se la comissió d’avaluació preceptiva donat que s’exigeix que l’esmentat cap pertanyi al mateix cos pel qual s’oposita.
  • Un mestre cap de departament haurà d’atendre la reclamació d'examen final d’un alumne de segon de Batxillerat, tenint en compte que ell no pot impartir aquells continguts ni coordinar els continguts d’avaluació ni de disseny de l’examen. Imaginem que, al damunt, es tracta d’alguna assignatura com Filosofia, que només s’imparteix al batxillerat.

Us mantindrem informats sobre el desenvolupament d’aquest recurs.

Els serveis jurídics
Federació de secundària ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal