El Consell Escolar vol que el zero persisteixi al Batxillerat0

431 20/06/2007, 10:22       #LOE,

La comissió permanent del Consell Escolar de l'Estat va aprovar ahir una esmena a l'esborrany de decret que desenvolupa el nou Batxillerat en què proposa al Ministeri d'Educació que es recuperi la qualificació de zero en les notes de l'etapa. La citada qualificació no només ha desaparegut del Batxillerat, sinó també de l'ensenyament obligatori (Primària i ESO), segons els diferents decrets que desenvolupen la llei orgànica d'educació (LOE).

El Consell Escolar reivindica que, en coherència amb l'escala numèrica utilitzada a Espanya, que va del zero al 10, sigui possible imposar la qualificació més baixa als estudiants que "no fan absolutament res" o que fins i tot deixen d'assistir a les classes. A les etapes de Primària i ESO, el Ministeri d'Educació havia argumentat que no era necessari utilitzar el zero perquè com que és una etapa obligatòria la situació d'absentisme continuat no té reflex al butlletí de notes al comportar la pèrdua de l'escolaritat.

El cas del Batxillerat és diferent. Al tractar-se d'una etapa postobligatòria, sí que és possible faltar a classe i això no comporta la pèrdua del dret d'assistència, d'aquí ve la reclamació del principal òrgan assessor del Govern en matèria educativa.

La comissió permanent també va aprovar, a petició dels representants sindicals, recomanar la inclusió d'una assignatura d'informàtica com a optativa en el primer curs de les tres modalitats de Batxillerat, Arts, Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal