Els pares denuncien que moltes escoles no fan classe al mes de juny0

496 22/06/2007, 10:47   

Moltes escoles i instituts no van acabar les classes el dimecres 20 de juny, com estava estipulat. Ho van fer molt abans. La Federació d'Associacions de Pares de Catalunya (Fapac) va denunciar ahir públicament l'«incompliment dels horaris tant de primària com de secundària» i la «desorganització» que hi ha als instituts al mes de juny, cosa que provoca «desconcert» en les famílies sobre la situació dels fills. El president de la Fapac, Walter García, va demanar el compliment de la normativa i «seure entre tots a parlar», mentre que fonts del Departament d'Educació van assegurar que «no hi ha constància» de cap incompliment.

La Fapac demana un pacte amb mestres i Educació per al compliment real dels horaris

La Fapac va fer ahir balanç del curs que ara s'acaba i va expressar els avenços produïts els darrers mesos, com ara la sisena hora i la reducció de l'horari lectiu dels professors; alhora que també va expressar la necessitat que hi ha de «seure a parlar i posar-se d'acord» entre tots els pares, mestres i el Departament d'Educació per evitar la «disbauxa» que es produeix amb relació a l'horari de classe que fan molts centres al mes de juny. Per la Fapac, «pràcticament tots els instituts» cancel·len totalment les activitats a partir del 15 de juny i els alumnes, fins i tot els de 12 i 13 anys, «només han d'anar-hi per fer avaluacions o recollir notes». La Fapac, que va dir que aquesta situació suposa un «alt grau de desconcert» entre les famílies, també va demanar responsabilitat als mestres i que activitats que han d'acabar en divendres no ho facin en «dimecres o dijous com passa molt sovint». Walter García es va queixar que a l'hora de prendre decisions, com ara la supressió de la sisena hora al juny, es «menysprea» els pares.

EDUCACIÓ HO NEGA

Sense voler ser representativa però sí indicativa de la situació de molts centres educatius, la Fapac va presentar ahir els resultats d'una enquesta feta a 30 instituts de secundària, segons la qual el 27% dels centres ha fet classe fins al 8 de juny, el 19%, horari intensiu, només el 12% fins quan tocava, és a dir el 20 de juny; el 21% fins al 15 de juny i el més sorprenent: el 18% van acabar les classes el dia 1 de juny, 20 dies abans del previst.

Ahir, fonts del departament van assegurar que no ha arribat cap queixa i va negar que hi hagi incompliments.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal