«Discriminació positiva» on hi ha més immigrats0

985 03/07/2007, 10:46   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va assegurar que el Departament vol «obrir un debat entre tots per buscar línies estables que evitin la concentració i la formació de guetos en els centres educatius», com a conseqüència de la presència de nombrosos alumnes immigrats. Maragall va ser concloent i va afirmar que cal repensar el model educatiu actual. Va revelar que «cal una discriminació positiva en els centres que acullen més immigració; aquests centres han de tenir més recursos».

Cal tenir en compte que en els últims cinc anys s'ha intensificat l'arribada d'alumnes d'origen estranger en les aules catalanes, amb uns 120.000 immigrats del milió i escaig d'estudiants que té el sistema català. Maragall va fer aquestes declaracions en el marc de la jornada Educació i immigració a Catalunya: una mirada crítica, que es va celebrar a Sabadell. El titular d'Educació considera que aquesta atenció especial en els centres amb més immigració és essencial perquè «l'educació és la primera trinxera de la integració».

Educació va avançar ahir que per garantir aquesta integració dels alumnes nouvinguts el curs que ve hi haurà 74 aules d'acollida noves, fet que suposarà que aquest servei inicial arribi a 1.155 escoles i instituts del país. A més, Educació es compromet que el repartiment d'alumnes es faci equitativament entre centres públics i concertats, ja que els públics encara assumeixen 8 de cada 10 alumnes estrangers.

PERILL DE FRAGMENTACIÓ SOCIAL

Un dels objectius d'aquestes polítiques és evitar el risc de fragmentació social que segons Xavier Bonal, adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants en el Síndic de Greuges de Catalunya, hi ha al Principat per l'arribada de població immigrada. Així ho va assegurar ahir en la inauguració de la dissetena Escola d'Estiu sobre Interculturalitat, que organitza la Fundació SER.GI a Girona. Bonal reclama noves polítiques educatives que evitin «el procés de segregació educativa» que s'està produint en alguns barris. Ell mateix adverteix que les concentracions s'identifiquen amb una qualitat baixa, fet que genera falta de cohesió.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal