Corbacho i Cruz aborden l'assetjament escolar0

526 14/07/2007, 21:58       #Salut laboral,

Els directors de cine José Corbacho i Juan Cruz aborden les pors de la societat, tant dels petits com dels adults, en el seu segon llargmetratge Covardes, que tracta sobre l'assetjament escolar.

La pel·lícula "mostra les pors dels adolescents però també les pors dels seus pares a afrontar moltes circumstàncies de les seves vides", ha manifestat José Corbacho. La segona pel·lícula dels dos directors es roda a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ciutat de la qual són originaris i que també va servir com a escenari per al seu primer film Tapes.

El rodatge de la pel·lícula, que produeix l'empresa Filmax, finalitzarà el mes d'agost i està previst que pugui estrenar-se el mes de març vinent. Gran part del film transcorre en un institut de secundària, concretament a l'IES Can Vilumara de l'Hospitalet. La pel·lícula té com a protagonistes a Lluis Homar, Paz Padilla, Antonio de la Torre i Elvira Minguez.

Així mateix, més de 300 joves, fonamentalment estudiants de l'IES Can Vilumara, actuen com extres a la cinta. "Això ens permet afegir realisme a la pel·lícula", ha comentat Juan Cruz, que assegura que els alumnes els han ajudat a polir el guió, a introduir o eliminar elements que no eren adequats.

No pretenen donar lliçons

Els dos directors han reconegut que l'ambient que es viu als instituts actualment dista del que es van trobar ells. "No perquè els joves siguin molt diferents de com érem nosaltres sinó perquè el seu entorn, la societat ha canviat molt. Les noves tecnologies han entrat amb força al seu entorn, tant per als aspectes bons com per als dolents", ha apuntat Cruz.

Covardes narra l'assetjament escolar que pateix un alumne de secundària i les pors a què s'enfronten els pares dels implicats i els mateixos professors. "La figura del professor ha canviat molt respecte a la de la nostra època, la seva autoritat a una aula ja no és la que tenia anys enrere", ha dit Corbacho, que ha assegurat que amb aquesta pel·lícula no pretenen donar lliçons ni moralitzar a ningú ni tan sols reflecteix un fet real, "és senzillament una pel·lícula".

Cap gest d'humor

Corbacho ha afegit que si a Tapes li van penjar el qualificatiu d'agredolç creu que Covardes es queda només amb la primera part i ha afirmat que no és un comèdia, ni hi ha cap moment d'humor.

En la pel·lícula apareixen en papers secundaris familiars i amics dels dos directors "però no es pot considerar un 'cameo' perquè només els coneixem nosaltres", ha mantingut Corbacho. El repartiment de Covardes el completen actors de la talla d'Elvira Mínguez --que ja va participar a Tapas--, Lluís Homar, Antonio de la Torre o Paz Padilla, que ha explicat que aquesta és la seva primera pel·lícula i el paper que interpreta no té res a veure amb el que ha fet fins ara.

Padilla ha afegit que el seu personatge no és en absolut còmic sinó que ha d'afrontar la realitat de tenir un fill de 15 anys que assetja un company i ha d'afrontar altres problemes de la seva vida, com per exemple el mal funcionament del seu matrimoni amb un polític.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal