Una vintena de gitanos reben el títol de mediador escolar0

650 31/07/2007, 19:11       #Salut laboral,

L'Agrupació d'Entitats per al Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans ha patrocinat, juntament amb la Fundació Pere Tarrés i la Secretaria d'Acció Social de la Generalitat, el primer curs de formació de mediadors del poble gitano, al qual han assistit 40 persones. D'aquestes, 21 han obtingut el diploma i la majoria el va recollir ahir de mans d'Àngel Giménez, president de l'Agrupació de Gitanos Catalans; Laura Flores, coordinadora de la fundació, i Sònia Roig, tutora del curs, a l'associació cultural de gitanos del barri de Gràcia, a Barcelona.

MOTOR D'UN POBLE

Giménez va afirmar que se sent "molt orgullós que aquest col.lectiu hagi pogut accedir al curs" i va afegir que el fet que "la nota més alta l'hagi obtingut una alumna de 43 anys indica que el motor del poble gitano és la dona". Sobretot si es té en compte que a continuació vénen set dones més. També va explicar que "la figura del mediador és necessària per fer front als problemes que es derivin de la immigració".

Roig va remarcar "l'esforç i dedicació dels assistents, ja que la majoria treballen, tenen fills i cuiden la casa". Cristina Blasco, l'alumna amb més nota, va afirmar que li agradaria començar aviat a treballar, ja que li ha encantat l'experiència. Consuelo Giménez, de 55 anys, va afegir que el curs ha estat "fantàstic", ja que no havia estudiat mai.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal