Professors de matemàtiques criden a no impartir un dia com a protesta0

571 15/09/2007, 00:54       #Mobilitzacions, #LOE,

La protesta dels professors de matemàtiques per la insuficiència d'hores de la matèria que, a parer seu, s'imparteixen a l'ESO, ha portat una associació de docents de l'assignatura a convocar el col·lectiu a plantar-se el proper 19 de setembre i fer "un dia sense matemàtiques" als centres de secundària per reivindicar un increment horari de l'assignatura.

L'Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (que inclou bàsicament professorat de les comarques de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre) denuncia que les 3 hores setmanals que es cursen de la matèria fan "irrealitzable" assolir els objectius proposats en aquesta àrea per la "impossibilitat" d'encabir-hi tot el currículum, i es queixa que Catalunya sigui "la comunitat amb menys hores de matemàtiques de l'Estat", va indicar el seu president, José Rey. Segons les dades de l'associació, la resta de comunitats dediquen en el pitjor dels casos algun curs de l'ESO a impartir 4 hores de l'assignatura i en d'altres casos les 4 hores són presents a tots els cursos.

Els convocants proposen que dimecres que ve les hores de matemàtiques es destinin a fer una reflexió dins de l'aula (i que es faci arribar també a les famílies) sobre "per què són necessàries les matemàtiques, quin ús en fem i si les hores actuals són o no suficients", va explicar Rey.

El president de l'associació, que en l'actualitat exerceix de professor de matemàtiques a l'IES Baix Camp Nord de les Borges del Camp, critica que el departament d'Educació no només no s'hagi mostrat sensible a aquest augment, sinó que l'últim decret d'ordenació dels ensenyaments a l'etapa derivat de la llei orgànica d'educació (LOE) "redueix la franja de crèdits variables" que fins ara es podien utilitzar per reforçar la matèria.

Rey va desmentir així, tal com assegura el departament, que els centres disposin ara de més eines per confeccionar els seus propis currículums d'acord amb les seves necessitats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal