Un de cada tres joves abandona els estudis secundaris0

397 19/09/2007, 08:59   

Espanya, tot i els progressos, està entre els últims països de la Unió Europea pel percentatge de població juvenil que abandonen els estudis secundaris superiors (batxillerat i formació professional de grau mitjà), segons un l'estudi de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) presentat avui.

Amb un 64% de la població espanyola d'entre 25 i 34 anys que ha finalitzat els estudis secundaris superiors, Espanya ocupa el lloc número 25 entre els 29 membres estudiats de l'OCDE, que tenen una mitjana del 77%.

El model dels països nòrdics

"Fa falta una reflexió sobre els mètodes pedagògics a secundària", ha manifestat Eric Charbonier, un dels responsables de l'informe, que ha argumentat que els mètodes actuals amb programes carregats són eficaços per a una elit però deixen pel camí molts alumnes que no es poden adaptar.

Charbonier, que ha comentat que l'esforç inversor dels governs espanyols a secundària no ha estat tan intens com a la universitat, ha posat com a exemple el model dels països nòrdics, on el sistema escolar s'adapta a les necessitats de cada alumne, i això contribueix a reduir el fracàs escolar.

Els espanyols amb titulació universitària guanyen un 30% més

Les persones que no tenen estudis secundaris superiors reben remuneracions inferiors als universitaris i pateixen nivells d'atur més alts, uns desavantatges que són particularment acusats en el cas de les dones. En termes de salaris, els espanyols amb titulació universitària d'entre 30 i 44 anys guanyen un 30% més que aquells que no han passat dels estudis secundaris superiors.

En les generacions d'entre 25 i 44 anys, a Espanya hi ha un nivell d'universitaris del 40%, xifra superior a la de la mitjana de l'OCDE, on és del 32%.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal