Educació haurà de pagar 46.197 euros a un alumne0

557 20/09/2007, 09:06   

El Tribunal Superior de Justícia ha condemnat el Departament d'Educació de la Generalitat a indemnitzar amb 46.197,47 euros un escolar de 14 anys que va caure per una claraboia de l'institut Martí Dot, de Sant Feliu de Llobregat.

Els fets van passar el 6 d'abril del 1999 quan l'alumne, que s'havia quedat a classe durant l'hora de l'esbarjo, va saltar per una finestra per accedir a una terrassa exterior on una pilota havia quedat penjada. L'accés a aquesta terrassa era relativament fàcil perquè la finestra li quedava a l'alçada de la cintura. Quan va voler tornar a entrar a l'aula, el noi va tenir dificultats perquè la finestra quedava a més alçada del terra, i aleshores un company li va passar una cadira perquè s'hi pogués enfilar. Va ser aleshores que l'escolar va trepitjar una claraboia, de sis mil·límetres de gruix, i va caure al pis inferior. A conseqüència de l'accident, el jove va patir un greu traumatisme cranioencefàlic que el va tenir dos mesos ingressat en un hospital i que li ha provocat neuràlgies cròniques, alteracions de la personalitat i un perjudici estètic.

El magistrat ha considerat que el Departament d'Educació té responsabilitat en el cas, ja que l'escolar era a classe sense la companyia de personal docent i que l'accés a la terrassa exterior, un espai no transitable, no estava barrat.

Del total de diners que el Departament d'Educació haurà de pagar, 18.414,74 euros van destinats a sufragar les despeses hospitalàries i la resta, 27.782,73 euros, corresponen a la indemnització per les seqüeles que li han quedat al jove. La part demandant havia reclamat 56.228,13 euros.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal