English Show0

508 28/09/2007, 08:42   

Des de fa mesos, els temes relacionats amb l’aprenentatge de la llengua anglesa, emplenen pàgines i titulars dels mitjans de comunicació. S’afirma que el nivell d’anglès al nostre país, està molt per sota de la mitjana europea. A partir d’aquí, tothom hi diu la seva, cercant culpables i proposant solucions impactants. Per exemple, quan els diaris pregunten en les facultats de filologia pels motius d’aquesta situació, els responsables parlen del baix nivell de preparació del professorat de llengües estrangeres. Si això és així, caldria esperar una certa autocrítica per part de les autoritats universitàries, ja que el professorat de llengües estrangeres ha sortit bàsicament de les nostres universitats.

¿ Si explicant les matèries en català o castellà - com s’ha fet fins ara - els resultats acadèmics són tant dolents, és creïble que milloraran fent-ho en anglès per professorat no especialitzat?

¿La solució?: ara s’ofereixen Màsters i Postgraus perquè els universitaris aprenguin – pagant a preu d’or - allò que haguessin hagut d’aprendre durant la carrera. El Departament d’Educació per la seva part ha anunciat a bombo i platerets el “Pla de Millora de l’Anglès”. Així, ara tenim 15.000 professors aprenent anglès en les EOI de Catalunya en cursos especialment dissenyats per a ells i quasi 500 centres implicats en plans estratègics de millora de la llengua de Shakespeare. Tot són grans números que poden fer creure a la gent que en quatre dies tots parlarem un anglès magnífic. Però més d’un ens preguntem: ¿ si explicant les matèries en català o castellà - com s’ha fet fins ara - els resultats acadèmics són tant dolents, és creïble que milloraran fent-ho en anglès per professorat no especialitzat? Ho veig difícil i em temo que una vegada més els grans números han estat més importants que fer les coses amb cura i ben planificades. Hi ha encara més interrogants en tot aquest procés. Però malgrat tot, el professorat responsable de fer que l’aprenentatge de l’anglès doni bons resultats, no escatimarà esforços per aconseguir que el seu nivell millori en aquest país. No fer les coses de pressa i corrent, si no ben parlades i planificades, ajudaria molt en l’èxit del projecte. Do you known what I mean?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal