Espanya suspèn en 3 àrees educatives clau per la UE0

475 04/10/2007, 09:24   

Un nou informe de la Comissió Europea revela un retrocés en la reducció de l'abandonament escolar prematur i en competència lectora dels alumnes als 15 anys

Després que fa 15 dies l'informe anual d'indicadors educatius de l'OCDE va tornar a situar Espanya a la cua dels països que integren l'organització en nombre de titulats en estudis postobligatoris (batxillerat i FP), un nou informe de la Comissió Europea apunta, més enllà d'aquesta constatació, a un "empitjorament" dels resultats en els últims anys, no només en aquesta àrea sinó també en alumnes que completen el segon cicle de secundària obligatòria i en competència lectora dels estudiants als 15 anys.

No obstant, segons aquest nou document publicat ahir, l'Estat espanyol ha progressat en percentatge de graduats en matemàtiques, ciències i tecnologia, en nombre de persones que participen en cursos d'aprenentatge permanent i en educació preescolar, de la qual participen gairebé el 100% dels nens.

Pel que fa als suspensos en les tres àrees esmentades, considerades clau per la UE, mentre que l'estudi de l'OCDE revelava una millora dels resultats respecte a l'edició anterior pel que fa a titulats de FP i batxillerat, el nou informe assenyala que el percentatge de joves de 18 a 24 anys que van abandonar els estudis en acabar l'escolarització obligatòria va passar del 20,1% el 2001 al 29,9% el 2006. A Europa, aquest índex es va reduir de mitjana del 17,6 al 15,3%. Només Malta (41,7%) i Portugal (39,2%) van obtenir pitjors resultats.

Baix nivell de lectura

L'informe de la Comissió revela també que el percentatge d'alumnes de 15 anys amb escassa competència lectora va augmentar a Espanya del 16,2% l'any 2000 al 21,1% el 2003, mentre que a la UE el percentatge va decréixer. Pel que fa als alumnes que van completar el segon cicle de secundària, el percentatge va disminuir a l'Estat del 66% el 2000 al 61,6% el 2006.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal