ASPEPC·SPS continua negociant0

1516 11/10/2007, 10:47       #LOE,

El Departament d'Educació i els sindicats FECCOO i FETE-UGT (les negociacions amb ASPEPC·SPS encara no han acabat) han arribat avui a un preacord per convocar durant els anys 2007, 2008 i 2009 un total de 4.010 places als cossos de catedràtics d'ensenyament secundari, d'escoles oficials d'idiomes i d'arts plàstiques i disseny. El procediment d'accés a aquestes places es farà mitjançant la convocatòria de concurs de mèrits.

Dimecres vinent està previst que es tanqui l'acord sobre el contingut de la convocatòria, a la Mesa sectorial del personal docent no universitari. Es tracta d'un acord important, ja que fa 17 anys que no es convoca cap concurs per accedir als cossos de catedràtics.

La convocatòria per al 2007 serà de 1.203 places de funcionari docent dels cossos de catedràtics d'ensenyament secundari, d'arts plàstiques i disseny i d'escoles oficials d'idiomes. La distribució de les places entre els diferents cossos és la següent:

  • Catedràtics d'ensenyament secundari 1.150
  • Catedràtics d'escoles oficials d'idiomes 33
  • Catedràtics d'arts plàstiques i disseny 20
  • Total 1.203

La convocatòria d'aquestes places respon al compromís del Departament d'Educació d'assolir durant aquest període de tres anys el nombre màxim de catedràtics previst a la LOE del 30% del total de funcionaris en cada cos d'origen.

Criteris del concurs de mèrits

El sistema d'accés als cossos de catedràtics consistirà en un concurs en el qual es valoraran els mèrits relacionats amb l'actualització científica i didàctica, la participació en projectes educatius, l'avaluació positiva de l'activitat docent i, si escau, la trajectòria artística dels candidats.

Als efectes de valorar la idoneïtat dels aspirants, aquests podran lliurar, voluntàriament, un projecte vinculat al departament didàctic i relacionat amb la seva especialitat docent, que serà valorada pels tribunals fins a un màxim d'1 punt.

Per tal de valorar les capacitats pedagògiques de l'aspirant i el domini de les tècniques de treball docent, els aspirants seran avaluats en els seus centres docents per la inspecció educativa, normalment a través d'una comissió de valoració.

Els aspirants seran convocats pels tribunals a un acte de presentació, en què lliuraran els mèrits que han de ser valorats pels tribunals (formació permanent, publicacions i, voluntàriament, un projecte sobre el departament didàctic).

El barem de mèrits per a la convocatòria és el següent:

1. Treball desenvolupat (màxim 5 punts)

2. Cursos de formació i perfeccionament superats (màxim 3 punts)

3. Mèrits acadèmics i altres mèrits (màxim 3 punts)

10 d'octubre de 2007

Resum de la proposta actual del Departament


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal