Resum Mesa Sectorial: Accés a càtedra0

1717 18/10/2007, 11:05   

Es comença a notar la presència d’un sindicat de secundària a la mesa de negociació.

El passat 11 d'octubre va aparèixer als mitjans de comunciació i a la pàgina web del Departament la notícia que el Departament d'Educació havia arribat a un preacord amb els sindicats CCOO i FETE-UGT. En ser consultats pels mitjans sobre aquesta qüestió, ASPEPC·SPS va manifestar el següent:

  • Per part d’ASPEPC·SPS no hi havia cap preacord.
  • Havíem aconseguit introduir millores evidents en el document, però encara hi havia aspectes que ens consideràvem inacceptables.
  • Seguiríem negociant un acord que recollís millores substancials, altrament no signaríem.

Els punts que encara ens separaven, una vegada rebutjada la proposta d'una convocatòria per especialitats que tampoc va tenir el suport d'altres sindicats, eren els següents:

  • L’avaluació positiva de la pràctica docent (voluntària) estava en mans d’una comissió composta per l’inspector del centre, el director i el cap de departament. Aquesta proliferació de comissions comportaria inevitablement greuges com els que va comportar l’informe d’interins a les darreres oposicions i negligia el caràcter especialista del professorat. D’altra banda, entre els items a valorar, n’hi havia molts que no tenien res a veure amb un concurs d’accés càtedra i semblaven extrets dels "principis de fiabilitat moral" requerits al professorat en el primer esborrany que va circular del Pacte Nacional per a l’Educació com ara "integració en el claustre", "afavoriment d'un clima de convivència", "resolució de conflictes", "participació en projectes de centre", "relació amb els serveis educatius, serveis municipals o d’altres serveis de l’entorn del centre", etc.
  • El projecte/memòria (voluntari) quedava amb una puntuació excessivament baixa (només 1 punt) per la feina que s'exigia.
  • Els temes a desenvolupar en aquest projecte eren reiteratius i acotats a una ideologia educativa molt concreta.
  • L'excessiu pes del càrrec de director (modificat a l’alça respecte l’esborrany inicial a proposta de CCOO), en comparació a altres càrrecs.

Malgrat que hi hagués altres aspectes que no ens convencien, aquests eren els punts que ens semblaven irrenunciables per tal que hi hagués un acord de mínims que facilités la convocatòria.

Després de la reunió de la mesa sectorial d’ahir, dimecres 17 d’octubre. S’ha aconseguit el següent:

  • L’avaluació positiva de la pràctica docent (voluntària) la realitzarà un inspector de l'especialitat adient. Els items a valorar queden remesos a qüestions estrictament acadèmiques. No es podrà demanar l’aspirant cap mena d’elaboració de documentació per a aquesta avaluació.
  • El projecte (voluntari) augmenta a 1.5 i inclou un tema més a estriar (l’opció serà entre quatre en comptes d’entre tres) que fa referència directa a aspectes de la pròpia especialitat que permetran, a qui vulgui, allunyar-se de les restriccions ideològiques esmentades. Així mateix, hi haurà uns criteris homogenis que hauran de tenir en compte els tribunals per valorar els projectes (el Departament ens ha de lliurar una redacció d'aquest punt)
  • La puntuació per cap de departament i de seminari augmenta fins a 0.25 per any, la qual cosa, si més no, equilibra el pes d’un càrrec que és precisament una de les funcions encomanades per llei al catedràtic i augmenta el nombre de professors susceptibles d'assolir una bona puntuació sense necessitat d'haver figurat en un equip directiu.

Estem en aquests moments a l’espera del document definitiu que el Departament es va comprometre a lliurar-nos al llarg del dia d’avui. ASPEPC·SPS va manifestar que, tota vegada que aquest document reculli els aspectes que acabem de detallar i que es van acordar ahir a la mesa, signarà al pacte amb el Departament d’Educació.

Properament farem públic un document més elaborat en el qual explicarem aquest procés de negociació des del punt de vista global, les millores que s’han aconseguit per al professorat i la nostra valoració definitiva.

Esborrany presentat el dia 16 amb el contingut d'allò acordat per CCOO i el Departament. No és l'esborrany definitiu

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal