Alt rendiment amb un 25% d'immigrants0

659 06/11/2007, 10:28   

La taxa de titulats d'ESO de l'IES Camíde Mar de Calafell supera la mitjana en 10 punts.

El centre rep un dels premis Catalunya d'Educació que concedeix el Govern.

Un institut de Calafell (Baix Penedès) amb 225 estrangers entre els seus 900 alumnes matriculats, exhibeix uns resultats acadèmics impropis d'un centre públic de secundària que desenvolupa la seva tasca enmig de les dificultats. El 82% de l'alumnat d'ESO de l'IES Camí de Mar obté el graduat, un percentatge que se situa més de 10 punts per sobre de la mitjana, i el 70% aconsegueix el títol de batxiller, un altre índex gens menyspreable. L'èxit li ha valgut el reconeixement del Govern, que li ha atorgat el Premi Catalunya d'Educació d'aquest any reservat a centres docents, que va acompanyat d'una dotació de 12.000 euros.

El director de l'institut, Manuel Gómez, va rebre ahir a la tarda el guardó de mans del president de la Generalitat, José Montilla, i del conseller d'Educació, Ernest Maragall, en el transcurs d'un acte que es va celebrar al Teatre Nacional de Catalunya. Gómez va explicar que la clau de l'èxit residia en el fet que els 90 professors del centre, en lloc de resignar-se, havien apostat per "transformar" la realitat de l'IES a base de plans i projectes i que ara recollien els fruits.

OBJECTIU COMPLERT

L'institut, d'acord amb els mèrits que el jurat li ha reconegut, ha passat, en el curt termini dels seus 20 anys d'existència, de ser "un centre conflictiu i no desitjat" a un dels més apreciats de la demarcació. I els índexs d'absentisme, fins i tot del professorat, han caigut notablement. "Ens havíem proposat millorar la imatge, i per això vam confeccionar un pla, però crec que ja hem tocat sostre i ens hem quedat sense objectiu", va confessar el director. L'institut ha aconseguit sortir-se amb la seva, no és l'únic, va afegir, i va recordar que molts altres "ho estan intentant".

Entre els pròxims reptes que afronta el centre figura el de consolidar l'oferta de cicles formatius de grau superior que preveu iniciar el pròxim curs amb un mòdul d'Informàtica. L'oferta s'afegiria a la de Formació Professional de grau mitjà de què disposa, dirigida a l'alumnat que supera l'ESO i no s'incorpora al batxillerat, i als programes de garantia social habilitats per a aquells que no arriben a obtenir el graduat en ESO.

Gómez va enumerar al rebre el premi quines eren les obsessions de la comunitat educativa a la qual representa. "Millorar els resultats acadèmics, la cohesió social, la convivència, i, sobretot, proporcionar valors", va assegurar. A tot això hi va afegir també "facilitar la inserció laboral".

El director de l'institut va subratllar que la tasca no era poca cosa i que per poder sortir airós de la tasca educativa era necessària la contribució de tots, des del conserge fins als pares. La de l'Administració es dóna per descomptada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal