Sobre les declaracions del conseller Maragall0

2033 18/11/2007, 23:48       #Comunicats,

En relació a les declaracions del Conseller Maragall anunciant els continguts de la futura Llei Catalana d'Educació, la Federació de Secundària ASPEPC·SPS manifesta el seu rebuig més absolut a alguns dels continguts d'aquesta llei, alhora que deplora l'hermetisme d'un govern que anuncia una "llei de país" sense haver comptat per a res amb els màxims implicats en el tema: els docents catalans. ASPEPC·SPS vol deixar clara la seva posició sobre els següents extrems:

1) Les declaracions del Conseller Maragall apunten clarament cap a un desmantellament de la xarxa pública d'ensenyament remetent-la, amb eufemismes demagògics de cara a la galeria, a meres funcions d'assistència social, deixant l'excel·lència acadèmica només per a la privada.

2) Considerem que una Llei Catalana d'Educació que realment vulgui ser mereixedora d'aquest nom, no pot basar-se en una bufonada intel·lectual i un frau social com el Pacte Nacional per a l'Educació, que consolida les desigualtats en el procés d'escolarització de l'alumne segons la seva procedència socioeconòmica . L’excel·lència de l’alumnat s’ha d’aconseguir mitjançant criteris acadèmics i no socioeconòmics.

3) El reforçament anunciat del paper de les direccions, reconvertint els centres públics en franquícies comercials, no solucionarà el problema de l'ensenyament públic català, sinó que més aviat l'empitjorarà tot estenent el clientelisme que ja existeix en altres sectors de l'Administració a l'àmbit educatiu.

4) La solució als problemes de l'ensenyament públic passa necessàriament per afrontar aquelles qüestions que precisament tots els governs han eludit fins ara: el reforçament del prestigi del docent, la provisió de recursos suficients, la possibilitació d'un ambient d'estudi a l'aula, la promoció de la cultura de l'esforç als centres educatius, etc.; no per demagògies d'aparador l'objectiu final de les quals és la privatització de la gestió dels centres públics.

A més a més, ASPEPC·SPS rebutja frontalment la qualifiació específica de "llei de país" que el Conseller atorga a aquesta futura llei. Fins a on ens consta, són lleis del país totes aquelles emeses pel Parlament. L'èmfasi, a més d'innecessari, sembla remetre a una voluntat col·lectiva que no reconeixem per tal com es tracta d'una llei falsament progressista i segregadora.

ASPEPC·SPS anuncia que utilitzarà tots els mitjans legals al seu abast per tal d'evitar l'aplicació d'una llei que acabaria anorreant l'ensenyament públic català.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal