Fracàs escolar0

621 05/12/2007, 09:42   

Com a professor de secundària amb 36 anys de servei, em considero capacitat per manifestar la meva opinió. Potser les dades que es donen en els informes que darrerament s'han fet públics (Fundació Bofill, PISA) encara fan curt, la situació real és pitjor. M'atreveixo a dir que el «sistema educatiu» està molt malalt i s'ha corromput, així de clar i fort!

La responsabilitat és un xic de tots, ningú se'n pot escapar, tots els sectors de la comunitat educativa en tenim part de «culpa», potser alguns més que altres:

  • Els docents, més interessats i preocupats pels interessos propis.
  • Els pares i mares, més interessats per la funció de guarderia de l'escola.
  • L'administració educativa, en tots els àmbits i tant polítics com tècnics, més interessats per «quedar bé» i, si cal, tapar-ho o compensar-ho tot amb diners.

S'ha perdut l'esperit i el sentit de servei. Per explicar i raonar-ho tot em caldria una extensió que no permet una carta; sols assenyalar que, per mi, això no s'arregla amb diners; no féssim com aquells familiars que volen resoldre conflictes amb regals i «pagues» periòdiques.

Amb tot, hi ha esperança!, encara queden bons mestres i professors, bons pares i mares, brillants alumnes, i responsables administracions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal