Estudiants contra professors amb el suport de CCOO i UGT0

1280 15/12/2007, 14:36   

Ante los informes que demuestran un bajísimo nivel en las aulas, ante el debate político alrededor de la educación, los alumnos de la escuela pública se echaron ayer a la calle para hacer visibles sus quejas y peticiones –que no son pocas– y que echan el guante a la administración y al profesorado, del que critican la «escasa formación».

Empezando por la demanda de instalaciones dignas y acabando por una educación «respetuosa con todas las opciones personales», en el manifiesto suscrito por los alumnos de la escuela pública del área metropolitana y por sindicatos y federaciones de padres de alumnos, destaca la crítica al profesorado. Ayer, se manifestaron en Barcelona.

«Existen excelentes profesionales» exponía el secretario general de la Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Andreu Espínola, a 20 minutos, pero matizaba que «la falta de profesores ha abierto el filtro» que debían pasar los titulados universitarios para poder ejercer en las aulas.

El documento denuncia también la «masificación en las aulas» y exige que los barracones sean una solución para tan sólo un curso.


Escrit per: AJEC, el dia 21/11/2007

13 de desembre, MANIFESTACIÓ!
MANIFESTACIÓ

La comunitat educativa recolza la manifestació
La comunitat educativa de l'escola pública catalana recolza la manifestació de dijous vinent dia 13. Les entitats que ens han fet arribar el seu suport són les següents:

- AEFP. Associació d'Estudiants de la Formació Professional.

- CCOO. Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres de Catalunya.

- FETE-UGT. Federació de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT de Catalunya.

- FAPAES. Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària de Catalunya.

- FMRP. Federació de Moviments de Renovació Pedagògica..

Els estudiants hem de fer sentir la nostra veu!

En els propers mesos el Departament d'Educació elaborarà la Llei d'Educació de Catalunya. En aquest procés, no ens poden mantenir al marge. Hauran de tenir en compte l'opinió dels i les estudiants. És per això que ens hem de manifestar, per garantir que les nostres propostes i reivindicacions s'incloguin en la futura Llei i avançar, així, cap a una educació pública, laica i de qualitat. Ara és el moment de posar solucions als problemes que arrosseguem des de fa anys.

- Volem unes instal•lacions dignes. Cap barracot, cap institut sense gimnàs i cap centre sense laboratoris i biblioteques. No podem deixar que un centre passi més d'un curs escolar en barracots.

- Prou massificació a les aules. Ara és el moment de demanar més inversió i més professors. Amb la nova Llei hem de reduir les ràtios. Amb més de 30 alumnes per aula, no es pot fer classe.

- Professors ben formats. Ara hem de plantejar canvis en el sistema per accedir al professorat. Reivindiquem els mateixos passos, exigents i realistes, a totes aquelles persones que vulguin ser professors en el marc del servei públic educatiu (escoles públiques i concertades).

- No volem centres de primera i de segona. L'autonomia dels centres educatius és necessària per resoldre els problemes concrets de cada barri o municipi. Malgrat això, hem de vigilar i seguir l'evolució de tots els instituts per evitar que es produeixin situacions de desigualtat.

- Volem uns instituts democràtics. La Llei no pot deixar de banda el paper i funcions dels Consells Escolars. Aquests han de seguir sent el màxim òrgan de govern i decisió dels centres. A més, hem d'exigir que la concertada compleixi i permeti la participació dels i les estudiants.

- Volem uns drets i deures reconeguts. Volem un document que ens empari davant certes actituds intolerants i intolerables d'alguns professors i professores.

- Reivindiquem una educació en valors. Exigim unes escoles lliures de violència, racisme i homofòbia.

- Deixem fora dels centres educatius totes les confessions religioses. Apostem per una escola laica i respectuosa amb totes les opcions personals.

Per tot això. Per l'escola pública. Pels estudiants d'aquest país.

SENSE ESTUDIANTS, NO ANEM BÉ

MANIFESTACIÓ
DIJOUS 13 DE DESEMBRE
12.00h. PLAÇA UNIVERSITAT, BCN


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal