Les escoles recuperen les notes de l'insuficient a l'excel·lent0

644 17/12/2007, 19:54       #LOGSE, #LOE,

Les escoles catalanes recuperen aquest curs les notes tradicionals, des de l'insuficient a l'excel·lent, per avaluar les aptituds dels alumnes, mentre que els instituts posaran una qualificació numèrica als seus estudiants amb l'objectiu de fomentar la cultura de l'esforç.

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha elaborat unes ordres que recullen aquestes novetats, previstes ja en la llei estatal d'ordenació de l'educació (LOE), i que suposen un canvi, especialment radical en l'ensenyament primari, en l'avaluació de l'alumne, segons ha informat avui el conseller Ernest Maragall.

D'aquesta manera, els alumnes de primària ja no seran avaluats a partir d'aquest curs amb les fórmules necessita millorar o progressa adequadament, instaurades amb la llei orgànica del sistema educatiu (LOGSE), sinó que rebran les qualificacions d'insuficient, suficient, bé, notable o excel·lent. En l'ensenyament secundari, aquestes qualificacions que ja s'utilitzen aniran acompanyades d'una nota numèrica de l'1 al 10.

Els centres de primària estan obligats des d'aquest curs a utilitzar aquest nou mètode d'avaluació al final de cada un dels tres cicles, però podrien decidir fer més ús d'aquestes qualificacions en l'exercici de la seva autonomia.

"Reforçar els elements d'esforç"

El conseller ha assenyalat que amb aquestes mesures es pretén "reforçar els elements d'esforç" de l'àmbit educatiu i facilitar el coneixement sobre com evoluciona cada alumne i, per extensió, el sistema educatiu.

La nova normativa introdueix també mesures de reforç i recuperació en l'educació secundària per garantir l'adquisició dels aprenentatges a aquells alumnes que tinguin més dificultats.

En concret, els centres hauran d'establir mecanismes per intentar que l'alumne que no progressa adequadament evolucioni cap a l'èxit acadèmic. "No ens hem de conformar amb el fracàs de ningú", ha subratllat Maragall.

Repetició de curs

L'ordre d'avaluació d'Educació estableix que els alumnes de secundària passaran de curs amb dues matèries suspeses com a màxim i que repetiran amb tres o més, encara que l'equip docent, de manera excepcional, podrà decidir que superi el curs un estudiant amb tres assignatures fallides.

Al finalitzar l'ESO, el centre elaborarà un document orientador per a l'alumne sobre el seu futur acadèmic i professional. Per primera vegada, la norma també preveu la realització d'entrevistes entre el tutor de l'últim cicle de primària i el del primer curs de l'ESO per fer un millor seguiment de cada alumne.

Les noves ordres introdueixen per primera vegada el concepte d'atenció a la diversitat en la regulació de l'avaluació i fa un tractament de l'atenció a la diversitat des d'un plantejament inclusiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal