La LOE ha eliminat el zero0

703 18/12/2007, 09:30       #LOGSE, #LOE, #LOCE,

Malgrat l'oposició del PP, el Ministeri d'Educació i Ciència (MEC) va eliminar al març mitjançant una ordre la possibilitat que el zero figurés entre les qualificacions de l'ESO, a l'estipular que les notes dels alumnes segueixin una escala de l'1 al 10. La LOE ha tirat pel camí del mig entre la LOCE (2002), aprovada pel Govern del PP, i la LOGSE (1990). Manté a l'ESO l'escala numèrica fixada per la norma del PP però sense utilitzar el zero, el mateix sistema que la LOGSE va establir per al Batxillerat i la FP.

El MEC també ha optat per mantenir a l'ensenyament Primari l'escala que va de l'insuficient a l'excel.lent, sense numeració associada, que va quedar estipulada a la LOCE.

La mateixa ordre del departament que dirigeix Mercedes Cabrera va acabar amb el tradicional llibre d'escolaritat, present a la majoria de les llars espanyoles des de la llei general d'educació del 1970. El llibre encara s'escrivia a mà i l'única possibilitat d'emplenar-lo informàticament era mitjançant un enutjós sistema d'ad- hesius, sobre els quals a més els membres de l'equip directiu havien de firmar. Aquest document va quedar eliminat definitivament al finalitzar el curs passat, 2006-2007. Des d'aleshores ha estat substituït per dos nous documents, més adequats a l'era digital: l'historial acadèmic d'Educació Primària i l'historial acadèmic d'Educació Secundària Obligatòria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal